مقایسه مدل های ریاضی، شبکه عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی (انفیس) در پیش بینی منحنی خشک شدن لایه نازک ورقه های سیب زمینی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 196
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FOODER-19-1_010
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1401
چکیده مقاله:
هدف اصلی این پژوهش، مقایسه دقت عملکرد سه روش پرکاربرد شبیه سازی شامل مدل های ریاضی لایه نازک، شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی (انفیس) در تخمین نسبت رطوبت لحظه ای ورقه های سیب زمینی در فرآیند خشک کردن با توان مایکروویو است. برای پیش بینی نسبت رطوبت، از هفت مدل ریاضی استفاده شد. بر اساس داده های تجربی، توان مایکروویو، ضخامت نمونه ها و زمان فرآیند به عنوان پارامترهای ورودی و نسبت رطوبت به عنوان پارامتر خروجی شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم استنتاج عصبی-فازی تطبیقی در نظر گرفته شدند. شبکه های عصبی بر اساس ساختار پس انتشار پیش خور چند لایه (MFFBp ) و پس انتشار پیشرو زنجیره ای (CFBp )، توابع فعال سازی خطی (Lin)، تانژانت هایپربولیک سیگموئید (Tan) و لگاریتمی (Log) و الگوریتم های یادگیری لونبرگ-مارکوارت (LM) و تنظیم بیزی (BR) طراحی شد. برای شبیه سازی با استنتاج تطبیقی عصبی-فازی، سیستم فازی از نوع تاکاگی-سوگنو انتخاب، ساختار سیستم استنتاج فازی (FIS) به روش خوشه بندی شبکه ای (Grid partitioning) ایجاد و از توابع عضویت ANFIS در جعبه ابزار منطق فازی نرم افزار MATLAB استفاده شد. در میان روش های مدل سازی مورد مطالعه، مدل میدیلی (Midilli)، شبکه CFBp با توپولوژی ۱-۱۰-۱۰-۳، الگوریتم آموزش LM و تابع Tan-Tan-Lin و مدل ANFIS با تابع عضویت سیگموئید در ورودی و قوانین فازی ۴×۳×۳ بهترین مدل ها شناخته شدند. با توجه به نتایج به دست آمده، هر سه روش مدل سازی با دقت مطلوبی قادر به برآورد نسبت رطوبت لحظه ای نمونه ها بودند. با این حال، مدل ANFIS با ضریب تبیین ۰.۹۹۹۷ و میانگین مربعات خطای ۵-۱۰×۴.۵۳ در برآورد داده های تجربی عملکرد بهتری داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هادی عظیمی نژادیان
گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مهدی مرادی
گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :