مطالعه اثر تلفیقی تیمارهای جیبرلیک اسید و سرما دهی بر پارامترهای جوانه زنی و شکست خواب بذر در گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill.)

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,217

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_945

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

با نظر به اهمیت روزافزون کشت و کار گیاهان دارویی, این تحقیق به منظور تعیین مناسبترین تیمار جهت شکستن خواب بذر در گیاه دارویی رازیانه انجام گرفت. جهت شکستن خواب بذر رازیانه تیمار تلفیقی اسید جیبرلیک با 2غلظت (150ppm و 300 ppm) و سرمادهی بذر به مدت 4 و 8 روز انجام شد و یک سطح شاهد بدون جیبرلیک اسید و سرما نیز در نظر گرفته شد. ابتدا بذور در سطوح جیبرلیک 150 PPM و 300 PPM و یک سطح شاهد بدون جیبرلیک به مدت 24 ساعت تیمار شد سپس بذور توسط هیپو کلرید سدیم 5/2 درصد به مدت 7 دقیقه استریل شد. پس از استریل بذور به داخل پتری منتقل و مقدار 7 میلی لیتر آب مقطر به هر پتری اضافه شد، سپس پتری ها به یخچال با دمای 4 درجه منتقل شدند پس از 4 و 8 روز به ژرمیناتور منتقل شدند و شمارش آنها آغاز شد و تا 10 روز ادامه داشت. سطح شاهد از همان ابتدا به ژرمیناتور منتقل شد و از روز بعد شمارش آن تا 10 روز انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. با توجه به جدول تجزیه واریانس برای سطوح جیبرلیک، در کلیه شاخص ها جز متوسط جوانه زنی روزانه در سطح 1% اختلاف معنی داری مشاهده گردید. همچنین برای سرما شاخص درصد جوانه زنی در سطح 1% و شاخص متوسط زمان جوانه زنی در سطح 5% معنی دار شد و سایر شاخص ها اختلاف معنی داری نداشتند . در بین اثرات متقابل تنها شاخص جوانه زنی در سطح 1% درصد معنی دار و در بین سایر شاخص ها اختلاف معنی داری دیده نشد.

نویسندگان

مهین موسی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

لیا شوشتری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

علیرضا اطمینان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تاجبخش، م.، 1375. بذر(شناخت -گواهی و کنترل آن) _ انتشارات ...
  • لطیفی، ن .، 1380 . فنون در علم بذر و ...
  • مکی زاده تفتی، .، فرهودی، ر0، نقدی بادی، ح.، مهدی ...
  • Blake, A.K., 1935. Viability and germination of seeds and early ...
  • Parmenter, G., Brgmans, J., Burton, _ Douglas, M., Follett, J., ...
  • Salac, S.S., Traeger, J.M. and Jensen, P.N., 1982. Seeding dates ...
  • Cochran, W. G. and Cox, G. M., 1957. Experimental designs. ...
  • Ellis, R. H. & Roberts, E. H. (1981). The quantification ...
  • Verma, S. k., Bajpai, G. C., Tewari, S. K. & ...
  • نمایش کامل مراجع