بررسی پتانسیل خودپالایی زهکش های روباز در کاهش آلودگی های کشاورزی؛ مطالعه موردی شبکه زهکشی قزوین

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 979

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_069

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

بحران آب و آلودگی محیط زیست، یک نگرانی بزرگ جهانی است. با توجه به ثابت بودن منابع آب، بایستی درپی روش های بود که استفاده مجدد از منابع آب موجود را با کیفیت مناسب، ممکن سازد. پساب کشاورزی از مهمترین آلاینده های پیکره آبی محسوب می شود و بایستی پیش از رهاسازی به پیکره های آبی و یا استفاده مجدد پالایش گردد. نیترات یکی از مهمترین آلاینده ها بوده و کودهای نیتراته مهمترین منبع این آلودگی هستند. روش های معمول زدودن نیترات محدودیت هایی داشته و قابل اجرا درسطح گسترده نیستند. از اینرو استفاده از این روش ها برای پالایش زهاب آلوده امری پرهزینه و ناشدنی است. گیاه پالایی یا پالایش سبز روشی نوین، بسیار کم هزینه، ساده و سازگار با محیط زیست برای زدودن آلودگی ها از جمله نیترات است. علف های هرز روئیده در کانال های زهکش، نیترات و سایر آلاینده های موجود در زهاب را پالایش سبز می نمایند و آنرا برای استفاده مجدد مناسب می سازد. برای بررسی این پدیده، زهاب یکی از کانال های زهکش شبکه آبیاری و زهکشی قزوین آزمایش گردید. نتایج نشان داد که در طول 180 متر مسیر کانال زهکش پوشیده از نی، 20% از مقدار نیترات موجود در زهاب کاسته شده است. در این راستا پیشنهاد می گردد با توجه به نقش برجسته گیاهان سبز موجود در زهاب، از کندن آنها در عملیات لایروبی، پیشگیری شود و برای حفظ مقطع کانال، به جای لایروبی زهکش ها، علف های موجود با ماشین های علف بر اصلاح گردند

نویسندگان

سیده مریم بنی هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی

عبدالمجید لیاقت

استاد گروه مهندسی آبیاری و آبادانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه

مرضیه آغاز

کارشناس ارشد سازه های آبی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی پردیس کشاورزی و

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :