بررسی اثر استفاده از بریس زانو بر هم انقباضی عمومی عضلات منتخب اندام تحتانی سالمندان طی راه رفتن
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 256
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SPORTC05_117
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1400
چکیده مقاله:
تغییراتی که با افزایش سن در سیستمهای برقرارکننده تعادل نظیر سیستمهای اسکلتی-عضلانی، سیستم دهلیزی، سیستم حسی-پیکری و سیستم بینایی به وجود میآید منجر به کاهش تعادل می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی بریس زانو بر همانقباضی مفصل زانو در سالمندان طی راه رفتن بود. در این پژوهش نیمه تجربی و آزمایشگاهی تعداد ۳۰ نفر از سالمندان شهرستان اردبیل با میانگین سنی ۴۵/۶۶±۱۲/۴ سال، قد۰۱/۱۷۱±۳۹/۷ سانتیمتر، وزن ۶۳/۸۱±۸۷/۸ کیلوگرم و شاخص توده بدن ۱۱/۲۹±۱۴/۲ کیلوگرم بر مترمربع به صورت در دسترس اتخاب شدند. جهت ثبت فعالیت عضلات از دستگاه الکترومایوگرافی (Datalite Biometrics LTD, UK) با الکترودهای سطحی مدل دو قطبی (ساخت کشور انگلستان) فرکانس نمونه برداری ۱۰۰۰ هرتز استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد اثر عامل بریس و اثر تعاملی بریس و جنسیت بر هم انقباضی عمومی عضلات مفصل زانو معنادار نبود .(P>۰۵/۰) اثر عامل جنسیت بر هم انقباضی عمومی عضلات مفصل زانو طی فاز پاسخ بارگیری اختلاف معناداری را نشان داد .(P=۰۲۴/۰) به گونهای که در مقایسه جفتی گروه زنان و مردان، از لحاظ آماری مقادیر گروه زنان بالاتر بود.نتیجه گیری: کاهش هم انقباضی عمومی طی شرایط راه رفتن با بریس نسبت به شرایط راه رفتن بدون بریس در فاز هل دادن می تواند موجب کاهش مصرف انرژی گردد. اگرچه کاهش این مولفه به عنوان یک مکانیزم جبرانی در شرایط خستگی می تواند باعث کاهش مصرف انرژی شود اما از سوی دیگر می تواند پایداری مفصل زانو را کاهش دهد. کاهش پایداری زانو به نوبه ی خود می تواند باعث کاهش کنترل حرکتی شده و زمینه ساز بروز آسیب های اسکلتی-عضلانی گردد. بنابراین با توجه به گزارش کاهش هم انقباضی عمومی طی فاز هل دادن در عضلات اطراف زانو این تغییرات ممکن است سبب کاهش در عملکرد حرکتی و تغییر الگوی راه رفتن و حتی بروز آسیب در اندام تحتانی بخصوص مفصل زانو گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ماهرخ دهقانی
دانشیار رفتار حرکتی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
عارفه مختاری ملک آبادی
کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی، گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.