بررسی خصوصیات مولکولی فیتوپلاسماهای همراه با بیماری جاروک یونجه در یزد

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 256

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRONOMY01_220

تاریخ نمایه سازی: 29 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

جاروک یکی از مهم ترین بیماریهای یونجه در ایران به خصوص استان یزد می باشد. به منظور بررسی خصوصیات مولکولی فیتوپلاسماهای همراه با بیماری جاروک یونجه در یزد، طی سال های ۹۵-۹۴ نمونه های یونجه دارای علایم جاروک، ریزبرگی، تغییرات گل، کوتولگی شدید، زردی، خشکیدگی و مرگ گیاه از مناطق مختلف یزد در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مستقیم با استفاده از جفت آغازگر P۱/P۷ و واکنش زنجیرهای پلیمراز دو مرحله ای با استفاده از جفت آغازگرهای P۱/P۷ در مرحلهی اول و R۱۶mF۲/R۱۶mR۲ و R۱۶F۲n/R۱۶R۲ در مرحله ی دوم بررسی شدند. با استفاده از آغازگرهای بالا به ترتیب قطعاتی به اندازه های تقریبی ۱۸۰۰، ۱۴۰۰ و ۱۲۰۰ جفت باز از ژن RNA ریبوزومی تکثیر شد. نمونه های فیتوپلاسماها با آزمونهای چند شکلی طولی قطعات برشی((RFLP حقیقی و مجازی با استفاده از ترادف محصول PCR دو مرحله ای با جفت آغازگر R۱۶F۲n/R۱۶R۲ برای تکثیر حدود ۱۲۵۰ جفت باز از ژن کد کننده RNA ریبوزومی ۱۶S مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت تعیین ترادف و آنالیز فیلوژنتیکی محصول PCR دو مرحلهای با جفت آغازگر R۱۶F۲n/R۱۶R۲ نشان داد که فیتوپلاسماهای همراه با جاروک یونجه در یزد همگی متعلق به زیرگروه D از گروه RNA ریبوزومی دو (۱۶SrII-D) هستند. این زیرگروه یکی از مهم ترین و گسترده ترین استرین های فیتوپلاسما ها بر روی محصولات مختلف زراعی و باغی در کشور می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

امید جدیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

سیدعلیرضا اسمعیل زاده حسینی

بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران