بررسی مزیت های اقلیمی موثر در کیفیت سیب درختی و تولید کشاورزی پایدار

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,640

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_362

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

سیب درختی یکی از مهمترین میوه های مناطق سردسیری و معتدله است که میوه تازه و فرآورده های آن بزرگترین تجارت جهانی را در بین میوه های باغی دارا می باشد . بی تردید سیب دارای خصوصیات غذایی بالایی می باشد از این رو در فرهنگ عامه معروف است که خوردن یک سیب در روز فرد را از مراجعه به پزشک دور می کندAn Apple aday keeps the doctor away ایران ششمین کشور تولید کننده سیب در جهان محسوب می شود. امروزه تولید غذای سالم با حداقل هزینه تولید مورد درخواست جامعه جهانی است . مزیت نسبی تولید محصولات باغی باعث گسترش سطح زیر کشت این محصولات در بسیاری از نقاط کشور شده است . به منظور بررسی عوامل اقلیمی موثر در تولید سیب درختی ، هفت منطقه برتردر کشور مورد ارزیابی قرار گرفت . همچنین در مطالعات میدانی قیمت تمام شده تولید هر کیلو سیب درختی، قیمت عمده فروشی و خرده فروشی سیب در سال 88 برآورد گردید. نتایج نشان داد ایستگاه سمیرم از نظر میزان بارندگی سالیانه در دوره آماری مشخص در س طح دوم ، از نظر اختلاف شبانه روز کمترین دمای حداقل ، و پایین ترین رطوبت نسبی در تیر و مرداد را دارا بوده است . این عوامل بیشترین تاثیر بر کیفیت میوه را دارند . هزینه تولید هر کیلو میوه سیب درختی در سمیرم با احتساب هزینه حمل و نقل 3500 ریال برآورد شد . گسترش سط ح زیر کشت باغات سیب در استانهای مختلف طی سالیان گذشته و افزایش تولی د ، پیدایش رقیبان جدید در بازاهای صادراتی و عدم صادارات به موقع، خشکسالی های اخیر به دلیل کاهش کیفیت میوه و واردات میوه های مشابه در فصل تولید در کاهش قیمت این محصول بی تاثیر نبوده است، با ادامه روند عدم تقاضا برای خرید محصول سیب به واسطه غیر اقتصادی شدن تولید، بسیاری از باغداران بویژه جوانان به شهر ها مهاجرت نموده و باغات بعنوان بستر تولید روستایی از وجود این نیروی خلاق و پر انرژی محروم خواهند شد و توسعه پایدار کشاورزی که در گرو روستا و روستانشینی است در هاله ای از ابهام خواهد ماند

نویسندگان

علی فرهادی

اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - بی نام، 1388، آمار نامه کشاورزی، مرکز اطلاعات آمار ...
  • الین همایش ملی گشاه(ی پایدا1 _ _ _ _ 19 ...
  • - شرافتیان، داریوش، 1374، تعیین مناسب ترین زمان برداشت و ...
  • - فرهادی، علی و محسن پیر مرادیان، 1380، بررسی توانمندیها، ...
  • - فرهادی، علی، 1388، بحران تولید سیب درختی در سمیرم، ...
  • _ Kingston, C.M. 1992.Maturity indices for apple and pear. Horticultural ...
  • - Pratt, C.H, 1998, Apple flower and fruit: Morphology and ...
  • نمایش کامل مراجع