بررسی اثر مدیریت بهینه سیستم های کودی شیمیایی، ارگانیک و بیولوژیک بر صفات آگرواکولوژیک ارقام گندم نان ودوروم در منطقه اهواز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,120

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_236

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اثر مدیریت بهینه سیستم های کودی شیمیایی ، ارگانیک و بیولوژیک بر صفات آگرواکولوژیک ارقام گندم آزمایشی طی سال زراعی 88-87 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه کشاور زی و منابع طبیعی رامی ن به صورت کر ت های ی ک بار خرد شده در غالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت . سیستم کودی شامل : 1- سیستم کود شیمیایی پرنهاده یا معمول 2- سیستم کود شیمیایی کم نهاده 3- سیستم کود دامی 4- سیستم ارگانیک ، به عنوان فاکتور اصلی و شش رقم گندم(وریناک، چمران، استار، 15-D79 ، کرخه و SP50 به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند که سیستمهای دامی و تلفیقی بالاتر ین میزان عملکرد دانه، شاخص برداشت و وزن هزار دانه را دارا بودند ، اما بالاترین میزان عملکرد بیولوژیک و تعداد دانه در خوشه مربوط به سیستم پرنهاده شیمیایی بود . به طور کلی ارقام دیررس به جزء در صفت وزن هزار دانه نتایج بهتری را نسبت به سایر ارقام نشان دادند . نهایتا کاربرد کودهای دامی و بیولوژیک علاوه بر تولید عملکرد معقول می تواند با کاهش کاربرد کودهای شیمیایی گامی بلند به سوی سلامت محیط و در نهایت کشاورزی پایدار باشد.

نویسندگان

امین لطفی جلال ابادی

دانشجوی دوره دکتری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

عطااله سیادت

اعضای هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

عبدالمهدی بخشنده

اعضای هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

قدرت اله فتحی

اعضای هیئت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :