سال انتشار: 1385
محل انتشار:
کنگره ملی علوم انسانی
کد COI مقاله: SOCIALSCIENCECONF01_145
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,131
فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 27 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تفکر خلاق ؛ضرورت ها، راهکارها و پیامدهای آن
چکیده مقاله:
تفکر عالی ترین فعالیت ذهن است آدمی فرهنگ و تمدن خویش را مدیون تفکرمی داند. این قدرت تفکر است که آدمی رااز سایر موجودات متمایز ساخته، او را برتری می بخشد .اندیشه در مرحله تولید،تقسیم پذیر و تضییق بردار نیست.هیچکس را نمی توان وادار کرد که به اندازه جیره اش فکر کند و این ماهیت و خاصیت اندیشه است . اندیشه – چه بخواهد و چه نخواهد – تولید می شود ؛ اما آنچه مهم است ، دخالت در مرحله توزیع و مصرف آن اس ت،آن هم با آگاهی از چگونگی تولید اندیشه و رعایت قواعد. گیلفورد 2 و دوبونو 3 تفکر خلاق و منطقی را از هم متمایز ساخته، معتقدند که تفکر خلاق 4 به جای برداشتن یک قالب و بسط آن می کوشد تا از طریق پیوندچیزها به گونه ای دیگرساختار قالب را تغییر دهد .ضمن اینکه هیچ قضاوتی درباره ایده ها صورت نمی گیرد؛ بلکه در بروز خطا اصرار می گردد؛ اما تفکر منطقی راه هایی را بر می گزیند که اطمینان وجود دارد به نتیجه می رسند؛ تفکر خلاق به کشف راه های نا مطمئن مبادرت می ورزد؛ چرا که ممکن است این راه ها به نتایج با ارزشی منتهی گردد؛ بنابراین تفکر منطقی با واقعیت های موجود محدود می شود ، اما تفکر خلاق پای در مسیر مجهولات م یگذارد. البته این دو جنبه می توانند با حفظ جایگاه خویش مکمل هم باشند. در این مقاله بر آنیم تا با روشن ساختن واژ ههای خلاقی ت، تفکر خلاق، مراحل و ویژگی های این نوع تفکر، فنون ترویج آن و لزوم به کارگیری این مهم را در حوزه مطالعات علوم انسانی متذکر شویم
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا SOCIALSCIENCECONF01_145 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/100701/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:طبرسا، غلامعلی،1385،تفکر خلاق ؛ضرورت ها، راهکارها و پیامدهای آن،کنگره ملی علوم انسانی،تهران،https://civilica.com/doc/100701
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1385، طبرسا، غلامعلی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1385، طبرسا؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- مایرز؛ آموزشتفکرانتقادی، ترجمه خدایار اردبیلی، انتشارات سمت، چاپ اول، تهران، ...
- حسینی، افضل السادات؛ ویژگیهای تفکر خلاق، مجله کیهان فرهنگی، شماره ...
- دوبونو، ادوارد؛ تفکر جانبی، ترجمه عباس بشارتیان، انتشارات فرهنگ، چاپ ...
- رابینز، استیفن. پی؛ مبانی رفتار سازمانی، ترجمه علیپارسائیان و محمد ...
- صدرارحامی، مهدی؛ مراحل تفکر، مجله آموزه، شماره 14، تابستان .1381 ...
- Couger, J.D.(1 995), Creative Problem Solving & Opportunity Finding , ...
- Dennis , A.R. and Valacich , J.S (1993), computer brainstorms ...
- thi nking , Milwaukee : Alverno Production , 1984 VanGundy ...
- Von Oech , R. (1990), A Whack on the side ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
نقد پژوهشگران در مورد مقاله تفکر خلاق ؛ضرورت ها، راهکارها و پیامدهای آن
ادریس قادرپور (1397/10/26): ر
ادریس قادرپور (1397/10/26): ر
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- برون سپاری فعالیت های بهره برداری در شرکت های توزیع برق
- ضرورت ارزشیابی برنامه درسی ومهمترین الگوهای آن
- طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی در شرایط بحران با رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM) (مورد مطالعه: کسب و کارهای کوچک ومتوسط فعال در صنعت غذایی استان تهران)
- ضرورت ارزشیابی برنامه ریزی درسی در آموزش عالی
- بررسی نظریه قدرت میشل فوکو در فضاهای شهری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- علوم انسانی و رسالت انسان (علوم انسانی و تحول فرهنگی و معنوی جامعه معاصر)
- علم خوب در علوم انسانی چه نوع علمی است؟ پرسشی درست یا غلط
- فراتر از تجربه (بازکاوی مبادی علوم انسانی)
- ماهیت علوم انسانی و رو ششناسی آن
- جایگاه و کارکرد تکنیک زاویه بندی در تحقیقات علوم انسانی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.