نگاهی به مدل بلوغ رسانه های اجتماعی با پنج مرحله تکاملی
از آنجایی که رسانه های اجتماعی هنوز جدید هستند، در نتیجه برخی از سازمان ها در مقایسه با دیگران از رسانه های اجتماعی پیشرفته تری بهره می برند. برای این منظور (DachisGroup 2012) مدل بلوغ رسانه های اجتماعی با پنج مرحله تکاملی را توسعه داد که از این راه سازمانها می توانند از رسانه های اجتماعی استفاده کنند، به عبارتی از درجات پائین تر تا بالاتر حمایت و پشتیبانی مدیریت، بودجه، منابع و ابتکارات، یعنی :
۱- کاربرد آزمایشی یا موردی رسانه های اجتماعی بدون پشتیبانی مدیریت، بودجه و منابع
٢- کاربرد سفارشی با مدیران آگاه از قدرت رسانه های اجتماعی و پیلوت های کوچک راه اندازی شده توسط داوطلبان یا منابع پاره وقت
٣- کاربرد ساختاریافته با بودجه بزرگتر رسانه های اجتماعی و پروژه های رسمی راه اندازی شده توسط منابع تمام وقت
۴- کاربرد مدیریت شده با رسانه های اجتماعی به عنوان بخشی از مدیریت روزانه. در حال حاضر اموررسانه های اجتماعی توسط متخصصان مجرب انجام می شود.
۵- در نهایت، زمانی که مطابق با اهداف و ماموریت سازمان، کاربرد بهینه شده رسانه های اجتماعی باتلاش های اجتماعی پیوند خورد، علاوه بر ایجاد کسب و کار، یک مرکز تخصصی با متخصصان و کارشناسان رسانه های اجتماعی ایجاد شده است طبق اظهارات (DachisGroup 2012)، در سال ۲۰۱۲، بیشتر سازمان ها برای کاربرد داخلی بین سطح ۲ و ۳ و برای کاربرد خارجی رسانه های اجتماعی در سطح ۳ و ۴ قرار داشتند؛ بنابراین، سازمانها برای کاربرد داخلی و خارجی رسانه های اجتماعی، سطح بلوغ متفاوتی دارند، در حالی که هر دو سطح را در بلند مدت می توان با یکدیگر ادغام کرد.