بررسی میزان آنتوسیانین و ارزش FRAP در برگ ها و میوه های گیاه قره قاط ( Vaccinium arctostaphylos L.) در مناطق مختلف ایران

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,477

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_231

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گیاه قره قاط که به تیره اریکاسه تعلق دارد از درختچه های تولید کننده ریزمیوه ها است که در جنگل های شمالی ایران وجود دارد. این گیاه از گذشته های دور جهت درمان فشار خون و دیابت استفاده می شده است. با توجه به نقش ترکیبات آنتی اکسیدان در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها، ارزش آنتی اکسیدانی و مقدار آنتوسیانین کل برگ ها و میوه های گیاه قره قاط از چهار منطقه(کلاردشت، ماسوله، حور و سالم) در دو دوره رویشی مختلف(اردیبهشت و شهریور) بررسی شدند. هدف از این پژوهش معرفی و بررسی مقایسه ای ترکیبات مزبور در نمونه های جمع آوری شده و شناسایی ژنوتیپ های برتر بود. نمونه های گیاهی پس از جمع آوری شناسایی شده و عصاره گیری جهت اندازه گیری اثر آنتی اکسیدانی و نیز آنتوسیانین تام انجام شد. مقدار آنتوسیانین کل بر اساس واکنش در pH های مختلف و میزان خاصیت آنتی اکسیدانی بر اساس برحسب میلی مول سولفات آهن II اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که مقدار آنتوسیانین ها در میوه ها از 1003-223 و در برگ ها از 106/15-10/51 میلی گرم در گرم ماده خشک بود. ارزش FRAP در میوه های کلاردشت و حور در مقایسه با ویتامین C ک(906 میلی مول در لیتر) و کوئرستین (1167/33 میلی مول در لیتر) به ترتیب حدود 41/06 و 49/41 میلی مول در لیتر و در برگ های ماسوله در فصل بهار 21/01 میلی مول در لیتر اندازه گیری شد. بر اساس نتایج به دست آمده بینمیزان آنتوسیانین و ارزش FRAP تقریبا رابطه مستقیم وجود داشت.

نویسندگان

روشنک سپهری فر

بخش فیزویولوژی و پروتئومیکس, پژوهشکده کشاورزی ایران

طاهره حسنلو

بخش فیزولوژی و پروتئومیکس، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج ایران

هما حاجی مهدی پور

بخش داروهای گیاهی، مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو، تهران ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Akhondzadeh Sh, Encyclopedia of Iranian Medicinal Plants. Institute of Medicinat ...
  • Rapisarda P, Fanella F and Maccarone E Reliability of Analytical ...
  • Guo C, Yang J, Wei J, Li Y, Xu J ...
  • نمایش کامل مراجع