شناسائی دشمنان طبیعی شته مومی کلم ( Brevicoryne brassicae) و مطالعه تغییرات جمعیت آنها
محل انتشار: اولین همایش ملی دانه های روغنی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,386
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP01_295
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389
چکیده مقاله:
در بررسیهای انجام شده سال های 1380 و 1381 در مزارع کلزا در منطقه سیستان (زابل)، پنج گونه کفشدوزک (Col:Coccinellidae)، چهار گونه مگس سیرفید (Dip:syrphidae) دو گونه بالتوری (Neu:Chrysopidae) و دو گونه زنبور پارازیتوئید ( Hym:Aphidiidae & Pteromalidae) بعنوان دشمنان طبیعی شته مومی کلم (Brevicoryne brassicae) جمع آوری و شناسائی و تغییرات جمعیت آنها بررسی شد. برای مطالعه تغییرات جمعیت دشمنان طبیعی شته مومی کلم، نمونه برداری از آنها، با استفاده از روش های مختلف، انجام شده و پس از انتقال به آزمایشگاه مورد شناسائی قرار گرفتند. برای کفشدوزک ها، بالتوری ها و مگس های سیرفید شکارگر، با استفاده از شمارش مراحل تخم، لارو و حشره کامل و استفاده از خصوصیات ژنیتالیا، رگبندی بال ها، رگبال دروغی، موهای اپی پلورال و قفس سینه ای و بعضی از خصوصیات کلیدی دیگر، تغییرات جمعیت و شناسائی آنها بررسی شد. همچنین برای زنبورهای پارازیتوئید، با استفاده از جمع آوری و شمارش شته های مومیائی شده و پرورش آنها در شرایط آزمایشگاهی (دمای 2±25 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5±70 درصد)، تغییرات جمعیت و شناسائی آنها بررسی شد. نتایج حاصل نشان داد که از پنج گونه کفشدوزک، گونه Coccinella septempunctata ، با 58/3 درصد از کل جمعیت کفشدوزک ها، گونه غالب است. این در حالیست که از چهار گونه مگس سیرفید، گونه Episyrphus balteatus با 68/3 درصد از کل جمعیت مگس های سیرفید، و از دو گونه بالتوری، گونه Chrysoperla carnea با 87/3 درصد از کل جمعیت بالتوری ها بعنوان گونه های غالب می باشند. همچنین در پرورش شته های مومیائی شده، دو گونه زنبور پارازیتوئید بدست آمد و مشخصگردید که گونه Diaeretiella rapae با 91/2 درصد از کل جمعیت زنبورها، گونه غالب است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدسعید مدرس نجف آبادی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :