ارزیابی تناسب اراضی برای ذرت به روش پارامتریک در منطقه پیرانشهر

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,215

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_228

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

این تحقیق بمنظور بررسی خصوصیات مرفولوژیک ، فیزیکی و شیمیائی خاک های مناطق پیرانشهر، پسوه و جلدیان و تعیین تناسب اراضی برای ذرت در سال 1387 انجام گردید. منطقه مورد مطالعه به مساحت 37775 هکتار در استان آذربایجان غربی بین 36 درجه و 30 دقیقه تا 36 درجه و 50 دقیقه عرض شمالی و 45 درجه و 5 دقیقه تا 45 درجه و 25 دقیقه طول شرقی قرار دارد. واحد های فیزیوگرافی ذیل در منطقه وجود دارد: آبرفت های قدیمی یا فلات ها - پادگانه های آبرفتی - آبرفت های بادبزنی شکل سنگریزه دار . براساس نقشه رژیم های رطوبتی و حرارتی خاک های ایران رژیم رطوبتی منطقه زریک (XERIC) و رژیم حرارتی آن مزیک (MESIC) می باشد. ارزیابی تناسب کیفی اراضی منطقه مورد مطالعه در سه مرحله به انجام رسید در مرحله اول اطلاعات آب و هوائی مورد نیاز جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و با استفاده از روش پنمن مانتیس اصلاح شده و با بهره گیری از نرم افزار کراپ وات ، پتانسیل تبخیر و تعرق منطقه محاسبه گردید و بر اساس اطلاعات اقلیمی ( میزان بارندگی و پتانسیل تبخیر و تعرق) طول دوره رشد و مناسب ترین تاریخ کاشت مشخص گردید. براساس دیگر مشخصات اقلیمی طبقه بندی تناسب آب و هوائی برای ذرت تعیین گردید. خصوصیات خاک و منظر زمین از گزارش مطالعات خاکشناسی نیمه تفصیلی دشت های پیرانشهر پسوه و جلدیان استخراج گردید. در مرحله دوم نیاز گیاه ذرت از نظر شرایط اقلیمی ، خاک و منظر زمین بصورت جداولی جداگانه با استفاده از منابع علمی داخلی و خارجی و با توجه به شرایط منطقه مورد مطالعه تهیه گردید. در مرحله سوم نیاز های ذرت با خصوصیات اراضی منطقه مقایسه و با استفاده از روش پارامتریک ریشه دوم کلاس تناسب اراضی برای محصول ذرت تعیین گردید. نتایج ارزیابی تناسب اقلیمی با روش پارامتریک ریشه دوم نشانگر این است که این منطقه برای کشت محصول ذرت مناسب ( S1) بوده و میزان عملکرد محصول بستگی به میزان محدودیت ناشی از عوامل خاکی و اراضی دارد که برای استفاده بهینه از اراضی می بایست بهره برداری از اراضی با توجه به درجات تناسبی که برای هر واحد اراضی بدست آمده است صورت گیرد و برای اصلاح اثرات منفی خصوصیات محدود کننده خاک نسبت به انجام عملیات اصلاحی بررسی های فنی و اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

پرویز عماری

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

نادر قائمیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ا- عماری، پرویز. 370 1. تجدید نظر بر روی نقشه ...
  • ا- عماری، پرویز.387 1.ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای دانه های ...
  • ا-گیوی، جواد.1376.ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای نباتات زراعی وباغی، موسسه ...
  • - مهندسین مشاور آب ورزان.1374. مطالعات خاکشناسی نیمه تفصیلی دشتهای ...
  • - F.A.O.1976. A framework for land evaluation. Soil bull .No. ...
  • - Seyed Jalali, S.A. 1998.Principle of crop specific land evaluation. ...
  • -Soil survey staff.1998.Keys to soil taxon omy.Eight edition.Soil conservation service.U.S ...
  • -Sys, C;E.Van Ranst.and J.Debaveye. 1991 .1993.Land Evaluation part I, II, ...
  • 3-12.1 15.2-15.3 3.1 7.1 ...
  • نمایش کامل مراجع