تعیین رقم مناسب آفتابگردان جهت کشت در مناطق سردسیر استان اصفهان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,948

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_191

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

به منظور بررسی سازگاری ارقام و هیبریدهای تجارتی و جدید آفتابگردان در مناطق سرد استان اصفهان ارقام مستر و لاکومکا وهیبریدهای آلستار ، یورو فلور ، CMS G5 × R-43 و CMS G6 × R-43 دردو منطقه فریدن و سمیرم که از مناطق سردسیر استان اصفهان میباشند به صورت بلوکهای کامل تصادفی کشت و مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج بدست آمده نشان داد در منطقه چادگان ارقام و هیبریدهای مورد مطالعه از نظر صفات تعداد روز تا شروع و پایان گلدهی و رسیدگی ، ارتفاع بوته ، قطر ساقه ، قطر طبق، وزن هزار دانه ، عملکرد دانه و عملکرد روغن با یکدیگر اختلاف معنی دار آماری دارند و در منطقه سمیرم نیز ژنوتیپها فقط از نظر قطر طبق و عملکرد دانه فاقد اختلاف معنی دار آماری بودند . هیبریدهای CMS G6 × R-43 و CMS G5 × R-43 در هر دو منطقه ، دیررسترین و هیبرید آلستار زودرسترین بودند، اما هر شش رقم در شرایط کشت بهاره ، دوره رشد خود را در این مناطق سپری نموده و به مرحله رسیدگی رسیدند.درمنطقه فریدن هیبریدهای CMS G5 × R-43 و CMS G6 × R-43 به ترتیب با تولید 4800 و 2900 کیلوگرم در هکتار بالاترین و پایین ترین عملکرد دانه را در بین ارقام تولید نمودند. هیبرید CMS G5 × R-43 و رقم لاکومکا به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد روغن را تولید نمودند.طول دوره مراحل مختلف نمو در منطقه سمیرم به دلیل کشت دیرتر کاهش یافت و دامنه تغییرات عملکرد 3300 تا 1983 کیلو گرم در هکتار به ترتیب مربوط به هیبریدهای یوروفلور و CMS G6 × R-43 بود. در این منطقه ،هیبریدهای یوروفلور و CMS G6 × R-43 به ترتیب با تولید 1495 و 747 کیلوگرم در هکتار بیشترین و کمترین روغن را تولید نمودند.با توجه به این نتایج کشت هیبرید CMS G5 × R-43 در اوایل خردادماه در مناطق سرد اصفهان جهت به دست آوردن بیشترین عملکرد دانه توصیه می گردد و در صورت تأخیر در کشت از ارقام زودرستر مثل یوروفلور می توان استفاده نمود.

نویسندگان

غلامحسین شیراسماعیلی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

هوشنگ شهریاری

کارشناس ارشد مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان

منصور شهریاری

کارشناس شرکت توسعه کشت دانه های روغنی نمایندگی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • عرشی، ی. بی تاریخ. گزارشهای پژوهشی آفتابگردان سالهای 73 -1362. ...
  • Beard, B.H., and S. Geng. 1982. Interrelation ships of morphological ...
  • Francis, C.A. 1970. Effective day lenghts for the study of ...
  • نمایش کامل مراجع