ارزیابی عملکرد، اجزای عملکرد و همبستگی بین صفات کلزا (Brassica napus L.) رقم RGS003 در سطوح مختلف آرایش کاشت و میزان بذر در بهبهان

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 938

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_158

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

انتخاب آرایش کاشت و میزان بذر مناسب می تواند افزایش تولید در واحد سطح را فراهم آورد. جهت بررسی تأثیر این عوامل بر عملکرد دانه کلزا و اجزای آن، در سال زراعی 87-1386 این آزمایش به صورت کرت های یک بار خردشده در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار بر روی رقم RGS003 در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان به اجرا در آمد. در این آزمایش چهار سطح آرایش کاشت (پشته های 60 و 50 سانتی متری با دو و سه خط کاشت روی هر پشته) به عنوان فاکتور اصلی و چهار میزان بذر (4، 6، 8 و 10 کیلوگرم بذر در هکتار) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج این بررسی نشان داد آرایشکاشت و میزان بذر اثر معنی داری در سطح 1% بر عملکرد و اجزای آن داشتند، چنانچه با کاهش عرضپشته ها از 60 به 50 سانتیمتر و افزایش میزان بذر از 4 به 10 کیلوگرم، عملکرد به طور معنی داری کاهش یافت . حداکثر عملکرد دانه (2855/19 کیلوگرم در هکتار) از تیمار عرضپشته 60 سانتیمتر و دو خط کاشت روی پشته با مصرف 4 کیلوگرم بذر در هکتار به دست آمد. بالاترین تعداد غلاف در بوته (114/8 غلاف)، بیشترین تعداد دانه در غلاف (26/5 دانه) و بالاترین وزن هزاردانه (3/52 گرم) نیز متعلق به همین تیمار بود. در بین صفات مطالعه شده، بیشترین همبستگی با عملکرد دانه مربوط به تعداد غلاف در بوته بود (r =0/92**) در نهایت با توجه به نتایج این آزمایش، کاشت روی پشته های 60 سانتی متری و دو خط کاشت روی پشته با مصرف 4 کیلوگرم بذر در هکتار (و در صورت عدم امکان تهیه بستر مناسب 6 کیلوگرم بذر در هکتار) توصیه می شود.

نویسندگان

سیده زهرا ساجدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز ،

عبدالامیر راهنما

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان ، اهواز

امیرخسرو دانایی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان- ایستگاه تحقی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جوانمرد، ح. ر.، بی طباء، س.ع.، شیرانی راد، ا.ح. و ...
  • _ _ _ _ زمان مصرف نیتروژن بر برخی ...
  • -یزدیفر، ش.، امینی، ا و رامئه، و . 1385. بررسی ...
  • Gill, M.S. and Narang, R.S. 1993. yield analysis in Gobbi ...
  • Heikkinen, M.K., and Auld, D. L. 1991. Harvest index and ...
  • Majnoun Hosseini, N., Alizadeh, H.M. and Malek Ahmadi, H. 2006. ...
  • Rashad-U-S .M., Asghar, M., and Asghar, A. 2001. Biological Expression ...
  • Sana, M., Ali, A., Malik, M.A., Saleem, M.F., and Rafiq, ...
  • نمایش کامل مراجع