بیلان انرژی در مزارع کلزا ( Brassica napus L. ) استان آذربایجان شرقی و نقش آن درتامین انرژی مصرفی انسان
محل انتشار: اولین همایش ملی دانه های روغنی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,273
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP01_045
تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389
چکیده مقاله:
این بررسی به منظور برآورد سیر انرژی در اکوسیستم زراعی مزارع کلزا استان آذربایجان شرقی در سال زراعی 86-85 انجام شد. داده ها با استفاده از آمار و اطلاعات سازمان جهاد کشاورزی استان و تهیه پرسشنامه از زارعان کلزا کار استان برآورد گردید. داده های مربوط به نهاده ها و ستادهها به میزان های معادل انرژی های مصرفی و تولیدی تبدیل شدند و سپس راندمان انرژی محاسبه گردید. میزان کل انرژی عوامل و نهاده های بکار برده شده در مزارع کلزا برابر 6151/27 هزار کیلو کالری در هکتار (به ترتیب 89/01% و 10/99% انرژی مصرفی به صورت مستقیم و غیرمستقیم) و میزان انرژی خروجی 13757/25 هزار کیلو کالری در هکتار(به ترتیب 9677/25 و 4080 هزار کیلو کالری انرژی تولید شده از دانه و کاه) بود که این میزان انرژی میتواند انرژی مورد نیاز 3584 نفر در روز را تامین کند. همچنین میزان کارایی انرژی ( نسبت ستاده به نهاده) 2/24 به دست آمد و مقدار انرژی خالص تولیدی مزارع کلزا 7/61 میلیون کیلو کالری در هکتار محاسبه شد. دادهها نشان دادند که بیشترین انرژی مصرفی در مزارع کلزا به ترتیب آبیاری (33/23%)، ماشین آلات (53/28%) و سوخت (26/41%) می باشد که این می تواند ناشی از شرایط آب و هوایی، توپوگرافی زمین، ویژگیهای خود گیاه و حتی مسائل خاص مربوط به فرهنگ منطقه باشد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
موسی ایزدخواه شیشوان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه
مهدی تاجبخش
استاد زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
محمدرضا زردشتی
استادیار زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
عبدالله حسن زاده قورت تپه
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :