اثر رژیمهای آبیاری بر ترکیب اسید چرب ارقام گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,524

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP01_024

تاریخ نمایه سازی: 8 مرداد 1389

چکیده مقاله:

گلرنگ یکی از گیاهان دانه روغنی در مناطق خشک و نیمه خشک است.که حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب غیراشباع مثل اسید اولئیک و لینولئیک است. کمیت و کیفیت روغن گلرنگ ممکن است تحت تاثیر خشکی تغییر نماید. این آزمایش برای بررسی اثر سه رژیم آبیاری (60، 75 و 90 درصد تخلیه آب از خاک) بر روی میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب سه رقم گلرنگ انجام شد. رژیم های آبیاری پس از استقرار گیاهچه شروع و تا رسیدگی ادامه یافت. ترکیب اسیدهایچرب بوسیله NIR تعیین شد. محتوای روغن در ارقام PI،IL111و کوسه به ترتیب برابر 30/73، 27/63 و 25/25 درصد تحت شرایط بدون تنش بود. محتوای روغن 13 درصد تحت تنش خشکی کاهش یافت. خشکی مقدار اسید پالمتیک، استئاریک، اولئیک و لینولئیک را به ترتیب 63، 60، 11 و 7 درصد کاهش داد. اسید لینولئیک در رقمهای کوسه PI و IL111 در شرایط تنش خشکی تنها 9، 8 و 5 درصد کاهش یافت و میزان اسید اولئیک در این رقمها در شرایط تنش خشکی تنها 12، 9 و 12 درصد کاهش یافت. در حالیکه مقدار اسید استئاریک در رقمهای IL111 ،PI و کوسه در شرایط تنش خشکی به ترتیب 72، 61 و 37 درصد کاهش یافت. همچنین مقدار اسید پالمتیک در این رقمها در شرایط تنش خشکی به ترتیب 65، 53 و 51 درصد کاهش یافت. این نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث کاهش محتوای روغن و ترکیب اسیدهای چرب در ارقام گلرنگ میشود اما این کاهش عمدتا در اثر کاهش اسیدهای چرب اشباع میباشد که این امر نشان میدهد کیفیت روغن گلرنگ ممکن است در نتیجه اعمال رژیمهای آبیاری بهبود یابد

نویسندگان

انسیه اشرفی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه صنعتی اصفهان

خورشید رزمجو

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Baldini M, Givanardi R, Vanozzi GP (2000) Effect of different ...
  • Camas N, Esendal E (2006) Hereditas 143:55-57 ...
  • Cosge B, Gurbuz B, Kiralan M (2007) Oil content and ...
  • Dwivedi SL, Nigam SN, Jambunathan R, Sahrawate KL, Na gabhushanam ...
  • Petcu E, Adrian A, Danil S (2001) The effect of ...
  • Pritchard f (2007) Challenges for irrigated Canola in 2007. Information ...
  • نمایش کامل مراجع