مقایسه کارایی مصرف آب در 10 اکسیشن Agropyron cristatum در محیط هیدروپونیک
محل انتشار: اولین کنگره ملی هیدروپونیک و تولیدات گلخانه ای
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,314
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HYDROPONICS01_209
تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389
چکیده مقاله:
این مطالعه به منظور مقایسه کارایی مصرف آب در 10 اکسیشن از گونه Agropyron cristatumدر محیط هیدروپونیک انجام گردید. ابتدا بذرها در دمای 25°C و در رطوبت 90 % جوانه دار شدند. وقتی گیاهچه ها به حد کافی رشد کردند، به سطل های حاوی محیط غذایی منتقل گردیدند. سطل ها در شرایط بدون تبخیر نگه داشته شدند. به منظور فراهم کردن اکسیژن برای ریشه ها از پمپ آکواریوم استفاده گردید. بعد از یک ماه، ماده خشک تولید شده، میزان آب مصرفی و کارایی مصرف آب اندازه گیری گردید. این آزمایش در قالب طرح کاملأ تصادفی با سه تکرار انجام گردید. آنالیز داده ها و مقایسه میانگین ها توسط نرم افزار SPSS صورت گرفت. همچنین یک آنالیز خوشه ای (کلاستر) بر پایه داده های مربوط به ماده خشک افزایش یافته و کارایی مصرف آب انجام گردید. نتایج نشان داد که اکسیشن ها برای ماده خشک افزایش یافته و کارایی مصرف آب تفاوت معنی داری به ترتیب در سطوح α <0/05 و α <0/01 داشتند. اما هیچ تفاوت معنی داری برای میزان آب مصرفی مشاهده نگردید. مقایسه میانگین ها نشان داد که اکسیشن های میانه و ارسباران بیشترین کارایی مصرف آب را داشتند. بر مبنای آنالیز کلاستر اکسیشن ها در 4 گروه رده بندی شدند: 1- میانه و ارسباران 2- آلمه و سمیرم 3- خوش ییلاق و پرور 4- نبراسکا، اسکی شیر، کردستان و ورسک.
نویسندگان
فرحزا کاظمی
کارشناس ارشد موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
محمد بابایی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
احمد رزبان
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
رضا باقری
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :