بررسی اثر ترکیب دیواره بر زنده مانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس 7469 ATCC درون پوشانی شده در شرایط شبیه سازی شده معده و روده به روش خشک کن انجمادی
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 442
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI26_629
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398
چکیده مقاله:
در سال های اخیر تمایل به استفاده از میکروارگانیسم های پروبیوتیک به عنوان عوامل سلامتی بخش در فرآورده هایلبنی به صورت روز افزون گسترش یافته است. ایجاد اثرات مفید سلامتی بخش توسط پروبیوتیک ها منوط به زندهماندن آنها به تعداد بالاتر از یک مقدار حداقل (g/CFUlog (6)10(7)10) در محصول تا پایان دوره ماندگاری و همچنیندر حین عبور از دستگاه گوارش است. از این رو کاربرد ترکیبات محافظتی مختلف، برای حفاظت از میکروارگانیسم هایپروبیوتیک با کمک روش درون پوشانی مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه درون پوشانی لاکتوباسیلوسرامنوسوس ATCC7469 بر پایه ایزوله پروتئینی آب پنیر، نانوسلولز کریستالی و اینولین می باشد که میتواند زنده مانیباکتری پروبیوتیک را در برابر شرایط معده و روده بهبود بخشد. باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس ATCC7469 بهروش خشک کن انجمادی ریزپوشانی شد و در شرایط شبیه سازی شده شیره معده و روده به مدت 120 دقیقه دردمای 37 درجه سانتیگراد گرم خانه گذاری شد و اندازه و شکل ظاهری کپسول های تهیه شده مورد بررسی قرار گرفت.نتایج نشان داد، درون پوشانی با استفاده از ایزوله پروتئینی آب پنیر، نانو سلولز کریستالی و اینولین سبب کاهش مرگباکتری های پروبیوتیک در شرایط اسیدی معده (5 / 1 pH) می گردد. همچنین پس از گرمخانه گذاری متوالی در شرایطشبیه سازی معده و روده به مدت 180 دقیقه، قابلیت زنده مانی باکتری پروبیوتیک نسبت به حالت آزاد باکتریپروبیوتیک به طور معنی داری (p<0/05) بهبود یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امید ملکی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
اصغر خسروشاهی اصل
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
محمد علیزاده خالدآباد
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
صابر امیری
دکتری تخصصی میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز