تاثیر موقعیت استخر پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss بر خصوصیات هماتولوژیک، بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم ماهی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 518
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPU-7-2_006
تاریخ نمایه سازی: 12 آبان 1398
چکیده مقاله:
هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر موقعیت استخرهای پرورش ماهی بر سلامت ماهیان پرورشی با توجه بهفاکتورهای خونی آن ها بود. لذا استخرهای سه منطقه انتخاب شد که از نظر موقعیت جغرافیایی و فاصله از زمین هایکشاورزی متفاوت بودند. منطقه یک، منبع آب استخر از رودخانه، منطقه دو از چاه و منطقه سه از آب چشمه بود.کشاورزان منطقه یک بیشترین مقدار سموم دفع آفات کشاورزی را مصرف میکردند و منطقه دو از این نظر کمترینمصرف را داشت. ا ز ا س ت خ ر ه ا ی س ه م ن ط ق ه ج م ع ا 66 نمونه ماهی جداسازی شد، از آن ها خونگیری شد و مورد بررسی،(ALT) بیوشیمیایی ، هماتولوژیکی و اکسیداتیو قرار گرفتند. سطح آنزیمهای کبدی (آلانینآمینوترانسفراز.(p<0/ در منطقه دو از همه بیشتر بود و تفاوت معنادار با دو منطقه دیگر داشت ( 05 (AST) آسپارتات آمینوترانسفرازدر منطقه دو کمترین مقدار بود. در شمارش ،(PCV) و هماتوکریت (Hb) پارامترهای هماتولوژیک هموگلوبینافتراقی سلول های سفید خون، درصد هتروفیل ها، منوسیت ها و ائوزینوفیل ها در منطقه دو بیش از دیگر مناطق بوددر منطقه دو، .(p<0/ در منطقه یک از همه بیشتر بود ( 05 (SOD) سطح آنزیم سوپراکسیددیسموتاز .(p<0/05)علی رغم مصرف کمتر سموم دفع آفات کشاورزی، به دلیل کمتر بودن فاصله استخر از زمینهای کشاورزی، شاهد بالا بودنسطح آنزیم های کبدی، پائین بودن سطح فاکتورهای خونی مرتبط با کم خونی و افزایش سلول های خونی که از شاخصآلودگی های احتمالی میکروبی است، بودیم و درکل سلامت ماهیان استخر این منطقه نسبت به دو منطقه دیگر کمتر بود.بنابراین میتوان این پیشنهاد را مطرح کرد که موقعیت ساخت استخر پرورش ماهی بر سلامت ماهیان تاثیر دارد.
کلیدواژه ها:
موقعیت استخر پرورش ماهی ، ماهی قزل آلای رنگین کمان ، پارامترهای بیوشیمیایی و آنتی اکسیداتیو سرم ، پارامترهای هماتولوژیک
نویسندگان
حمیدرضا قیصری
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نرگس اسکندری روزبهانی
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز, شیراز، ایران
عاطفه نصری
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
سعید نظیفی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :