سال انتشار: 1397
محل انتشار: چهارمین همایش ملی میگوی ایران
کد COI مقاله: SHRIMP04_082
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 124
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
متن کامل (فول تکست) این مقاله منتشر نشده و یا در سایت موجود نیست و امکان خرید آن فراهم نمی باشد.
مشخصات نویسندگان مقاله تعیین مناطق بالقوه صیادی میگو با استفاده از اطلاعات ماهواره ای
چکیده مقاله:
پراکنش جمعیت های میگو در ارتباط با شرایط زیست محیطی، شرایط بستر و وابستگی میگوها به آن و وجود مصبها می باشد. صید میگو در حال حاضر تنها به روش مخرب و غیر گزینشی ترال انجام می گردد که باعث تخریب بستر دریا، از بین بردن مناطق مرجانی و صید ماهی های غیر هدف می شود. تصاویر سامانه سنجش از راه دور سنجش اطلاعات کم هزینه و دقیقی از آخرین وضعیت محیط زیست و منابع طبیعی منطقه را می دهند و سامانه اطلاعات جغرافیایی امکان تجزیه و تحلیل چندگانه را برای تصمیم گیران فراهم می نمایند. با تعیین مناطق بالقوه صیادی میگو در آبهای خلیج فارس، صیادان با هزینه کمتری به انجام عملیات صید در مراکز پرتراکم میگو می پردازند. این عمل باعث افزایش راندمان صید، کاهش زمان جستجو، کاهش هزینه سوخت و برداشت میگو در حداقل زمان و در نتیجه بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه ماهیگیران می شود.دو پارامتر دمای سطحی آب دریا1 و کلروفیل-a، از شاخص های اصلی مورد استفاده در منطقه بندی زیستگاه ها و صیدگاه های آبزیان با داده های ماهواره ای می باشند. شیب حرارتی، محدوده دمای سطحی آب دریا، اطلاعات جریان ها و امواج دریا و سطح اب دریا از دیگر پارامترهای اثر گذار در تعیین مناطق بالقوه صیادی است. از اطلاعات دمای سطحی آب می توان جبه ه های اقیانوسی و مناطق دارای جریان های بالاروند را شناسایی نمود. در این نواحی معمولا غلظت مواد مغذی بالاتر از سایر مناطق است و بدلیل وجود غذا، چراگاه آبزیان محسوب می شود. همچنین در مناطقی که پلانکتون ها بیشتر حضور دارند، تولیدات اولیه بالاتر است و در نتیجه غلظت کلروفیل در آن نواحی بیشتر است .(Mansor, 2001) بنابراین با استخراج داده های ماهواره ای دمای سطحی آب دریا و کلروفیل a – ، کالیبراسیون داده ها با اطلاعات مکانی و تلفیق این داده ها با سابقه اطلاعات صید منطقه ای، مناطق بالقوه صیادی تعیین می شوند و سپس از طریق ثبت اطلاعات مکانی مانند صید به ازای واحد تلاش (CPUE) آبزیان به اعتبار سنجی مناطق معرفی شده می پردازند .(Zhou, 2016)
کلیدواژه ها:
مناطق بالقوه صيادي، ميگو، اطلاعات ماهواره اي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/949792/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آئین جمشید، خسرو و ربانی ها، مهناز و رنجبری، ژیلا و اژدهاکش، چنگیز،1397،تعیین مناطق بالقوه صیادی میگو با استفاده از اطلاعات ماهواره ای،چهارمین همایش ملی میگوی ایران،بوشهر،،،https://civilica.com/doc/949792
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، آئین جمشید، خسرو؛ مهناز ربانی ها و ژیلا رنجبری و چنگیز اژدهاکش)
برای بار دوم به بعد: (1397، آئین جمشید؛ ربانی ها و رنجبری و اژدهاکش)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Histological development of eye in Caspian roach, Rutilus lacustris (Pallas, 1814) (Teleostei: Cyprinidae) during early ontogeny
- Use of dopamine antagonists to improve tilapia reproduction indices
- Determination of artificial propagation biotechniqe of Rohu rohita in order to increased production and species diversity in the warm water fish system Hamilton, 1822
- Comparative Study of Hormonal Stimulation of HCG, PG-extract and Ovaprim on Thermal Accumulation Period and Egg Production in Grass Carp Ctenopharyngodon idella
- Rearing of wild sturgeon broodstock propagated using oviduct microicision method
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.