استرپتوکوکوس؛ تهدیدی برای استخرهای دو منظوره میگو وانامی و ماهی قزل آلا

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 629

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SHRIMP04_011

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1398

چکیده مقاله:

با توجه به سرد شدن آب در نیمه دوم سال در سایت میگوی گمیشان، پرورش دهندگان و دست اندرکاران شیلات اقدام به برداشت دوبار در سال با پرورش ماهی قزل آلا مینمایند. برای این امر بایستی از اواسط آبان ماه بعد از صید میگو ذخیره سازی ماهی قزل آلا شروع و تا اواسط اسفند و گاهی تا فروردین ادامه یابد. این امر با توجه به اشتغالزایی و افزایش سودآوری استخرها، خوب بنظر میرسد. اما باکتری استرپتوکوکوس در آمریکا از یکی از مزارع پرورشی میگو به عنوان عامل بیماریزای نوپدید (جدید) در میگوی وانامی شناسایی شده که میتواند به مدت یک ماه در آب و 6 ماه در لجن زنده بماند و در عرض 3 تا 5 روز تلفاتی حدود 80 تا 100 درصد ایجاد نماید. این بیماری اولین بیماری مشترک بین میگو و قزل آلا معرفی شده است. در حال حاضر بیماری استرپتوکوکوزیس در مزارع کشور شیوع دارد. با توجه به اینکه پرورش ماهی قزل آلا دراستخرهای پرورش ماهی در نیمه دوم سال از آبان تا اسفند طول میکشد، فرصت خشک شدن بستر استخر فراهم نمیشود و لجن حاصل از پرورش ماهی نیز روی لجن حاصل پرورش میگو انباشته میشود که وضعیت بستر استخر را برای دوره بعدی خراب میکند. در نتیجه تولید سال به سال بدتر خواهد شد. همچنین احتمال انتقال باکتری استرپتوکوکوس با وجود مراقبتهای شدید بهداشتی از طرف برخی پرورش دهندگان بصورت ناآگاهانه وجود دارد. این امر مشکلات سایت میگو شمال که منبع تامین میگوی مولد کشور می باشد، را با چالشی جدی روبرو میکند.

نویسندگان

بهروز قره وی

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان

سیدمرتضی حسینی

استادیار پژوهشی؛ سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان

عبداله حق پناه

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان

نیازمحمد کر

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان