روش دانش- محور در انتخاب ماشین مناسب برداشت سیب

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 319

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI11_664

تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1398

چکیده مقاله:

در سالهای اخیر، مکانیزاسیون باغبانی به عنوان یک راهبرد نوین در زمینه تولید باکیفیت و کاهش هزینه ها در برنامه کار سیاست گذاران است. هدف اصلی این تحقیق بررسی وضع موجود از منظر مکانیزاسیون برداشت برای تعیین روش مناسب برای برداشت سیب درختی بود. برای اجرای این پژوهش، 20 باغ سیب در مناطق بالانج و باراندوز که از حوزه های عمده تولید سیب در شهرستان ارومیه هستند، انتخاب شد. داده برداریها شامل مساحت باغ، نوع رقم، فاصله بین درختان، شیب زمین، نوع پایه، سن باغ، درصد اختلاط، نوع هرس، روش برداشت سیب درختی، تجهیزات لازم برای برداشت، تعداد کارگر و عملکرد میوه بر حسب کیلوگرم در هکتار در طول فصل بود. در تحلیل داده های جمع آوری شده از سطح باغات از روش آمار توصیفی شامل تنظیم و طبقه بندی داده ها، نمایش ترسیمی و محاسبه مقادیری از قبیل مد، میانگین، میانه، فراوانی، دامنه تغییرات (حداقل و حداکثر) استفاده شد. تحلیل داده ها توسط مدل سلسله مراتبی انجام شد. شاخصهای انتخاب عبارت از سهولت به کارگیری، در دسترس بودن، سازگاری با شرایط و انعطاف پذیری بودند.دستگاه پیشنهادی یک ماشین نیمه مکانیزه بهبودیافته از نظر کارایی با توجه به نواقص و محدودیتهای روش دستی و مکانیزه است که علاوه بر بهینه سازی شرایط عملیاتی موجود، کاربرد چندمنظوره این دستگاه برای عملیات داشت و برداشت را میسر میسازد. این نتایج بر مبنای داده های میدانی میتواند مبنایی برای بهبود عملیات برداشت سیب محسوب شده و سرآغازی برای تحقیقات فراگیر در زمینه مکانیزاسیون باغات و درختان در طولانی مدت برای رشد و شکوفایی این عرصه از تولید محصولات کشور باشد.

کلیدواژه ها:

باغ ، سیب ، ماشینهای برداشت ، مکانیزاسیون ، مکانیزم ها و روشها

نویسندگان

فرید امیرشقاقی

دانشجوی دکتری مهندسی بیوسیستم، دانشگاه تبریز، تبریز

جلال کفاشان

بخش تحقیقات مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج