ارائه مدلی جهت پیش بینی خلاقیت بر اساس سخت رویی، خود کارآمدی، کمال گرایی، تحصیلات والدین، سوابق کارهای خلاقانه افراد خانواده و خویشاوندان نزدیک با میانجی انگیزش پیشرفت در دانش آموزان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 496

فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_BPJ-9-1_006

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1398

چکیده مقاله:

چکیده هدف: هدف از پژوهش حاضر پیش بینی خلاقیت بر اساس، سخت رویی خودکارآمدی، کمال گرایی سازگار، کمال گرایی ناسازگار، تحصیلات والدین، سوابق کارهای خلاقانه افراد خانواده و خویشاوندان نزدیک، با میانجی انگیزه پیشرفت در دانش آموزان پسر شهر ارومیه می باشد. روش: روش پژوهش تحلیل مسیر، شیوه نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای و حجم نمونه 300 نفر از دانش آموزان دبیرستان های شهرستان ارومیه در پایه دوم و سوم رشته های انسانی، تجربی و ریاضی انتخاب شد. در این مطالعه پرسشنامه خلاقیت عابدی، پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس، پرسشنامه خودکارآمدی شرر، پرسشنامه کمال گرایی هیل، پرسشنامه سخت رویی کوباسا، پرسشنامه تحصیلات والدین، پرسشنامه سوابق کارهای خلاق خانواده و خویشاوندان نزدیک مورد استفاده قرارگرفت. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد، سخت رویی، خودکارآمدی و کمال گرایی سازگار و ناسازگار هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم با میانجی انگیزه پیشرفت رابطه معنی داری با خلاقیت دارند. تحصیلات والدین، سوابق کارهای خلاق خانواده و خویشاوندان نزدیک فقط رابطه مستقیم با خلاقیت دارند ولی با انگیزش پیشرفت رابطه ندارد. نتیجه گیری: انگیزش پیشرفت به عنوان یک متغیر میانجی ارتباط بین متغیرهای سخت رویی، خودکارآمدی و کمال گرایی با خلاقیت را تحت تاثیر قرار می دهد.

نویسندگان

غلام جعفرلو

دانشجوی‎ ‎دکتری‎ ‎روان شناسی تربیتی،‎ ‎واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی،‎ ‎رودهن،‎ ‎ایران

نسترن شریفی

دانشیار‎ ‎گروه‎ ‎علوم‎ ‎تربیتی و روان شناسی،‎ ‎واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی،‎ ‎رودهن،‎ ‎ایران

حسن پاشا شریفی

استاد تمام‎ ‎گروه‎ ‎علوم‎ ‎تربیتی و روان شناسی،‎ ‎واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی،‎ ‎رودهن،‎ ‎ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :