مطالعه ابعاد سایبرنتیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران از دیدگاه کتابداران
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 541
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
- کتابداری و اطلاعرسانی > کتابخانه
- کتابداری و اطلاعرسانی > کتابداری عمومی
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JKIM-5-1_002
تاریخ نمایه سازی: 15 تیر 1398
چکیده مقاله:
هدف: هدف مقاله حاضر، تعیین ابعاد سایبرنتیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران است.
روش شناسی: این مطالعه از نوع توصیفی- پیمایشی تحلیلی است. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن با نظرات متخصصان تایید شد و پایایی آن براساس آلفای کرونباخ برابر با 83/0 شد. جامعه آماری پژوهش شامل کتابداران کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتیکه مدرک تحصیلی کتابداری و اطلاع رسانی داشتند. کل جامعه آماری 171 نفر است که با استفاده از فرمول کوکران، نمونه برابر 118 نفر بود که به همین تعداد پرسشنامه جمع آوری شد. تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی (شاخص های گرایش به مرکز) و آمار استنباطی انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که مولفات مدیریت سایبرنتیک با ضریب استاندارد شده 82/0 در وضعیت متوسط به بالا و خوبی برخوردارند و ضریب استاندارد شده هریک از مولفه های مدیریت سایبرنتیک عبارت اند از: نظارت و کنترل 42/0، تصمیم گیری 50/0، پیوندهای سخت و سست 46/0، رهبری 65/0، سلسله مراتب 54/، تعاملات 60/0 و توازن در مدیریت 71/0 درصد است که نشان از تایید مولفه های مدیریت سایبرنتیک در کتابخانه مرکزی دانشگاه های دولتی شهر تهران است که از متغیرهای پژوهش توازن در مدیریت با 71/0 درصد بیشترین و نظارت و کنترل با 40/0 درصد کمترین میزان همبستگی بین مولفه ها را نشان می دهد و فرضیه اصلی پژوهش با ضریب 82/0 درصد مورد تایید است که تاثیر مثبت و معنی داری بین متغیرهای تحقیق را نشان داده است.
بحث و نتیجه گیری: بنابراین، در صورت تدوین الگویی برای کتابداران در چارچوب مفهومی سایبرنتیک، کتابداران برای توسعه کاربرد الگوی سایبرنتیک در فضای سازمانی خود، آمادگی بیشتری خواهند داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زیبا محمدزاده روشتی
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.
میترا قیاسی
گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران
محمد کاردان نشاطی
دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :