شناخت منابع اعتماد کارفرما به پیمانکار بر پایه ویژگی های قابلیت اعتماد پیمانکار (مورد مطالعه: پروژه های ساخت شهری تهران).
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 547
فایل این مقاله در 55 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_QJSD-8-31_002
تاریخ نمایه سازی: 29 خرداد 1398
چکیده مقاله:
چکیده هدف از انجام تحقیق حاضر، شناخت منابع اعتماد کارفرما به پیمانکار بر پایه ویژگیهای قابلیت اعتماد پیمانکار در بستر پروژههای ساخت شهری تهران است. در این راستا با بهرهگیری از متدولوژی نظریه زمینهای و به کمک کدگذاری باز مصاحبههای عمیق انجام شده با 18 نفر از مطلعین و دست اندرکاران بخش کارفرمایی این پروژهها، مجموعا 9 مقوله، 28 مفهوم و 148 کد باز منحصربهفرد، حاصل شد. به طور خلاصه این 9 مقوله عبارت بودند از: توانایی پیمانکار؛ دارایی پیمانکار؛ آگاهی پیمانکار؛ تعهد پیمانکار؛ تقلب پیمانکار؛ حساسیت پیمانکار نسبت به منافع کارفرما؛ ثبات پیمانکار؛ انعطافپذیری پیمانکار؛ و سلطهپذیری پیمانکار. در گام بعد، به واسطه کدگذاری نظری انجام شده، این مقولهها در پیوند با مقوله اعتماد کارفرما به پیمانکار قرار گرفتند و از این طریق، مدل مفهومی این پژوهش که دربردارنده 9 قضیه تحقیق بود، حاصل گردید. تحلیل یافتههای پژوهش نشان میداد که برخی از مقولههای حاصل شده این تحقیق، نظیر سلطهپذیری پیمانکار، به واسطه خصوصیات متمایز زمینهای، خاص بستر تحقیق حاضر بوده و برخی دیگر از مقولهها نظیر توانایی پیمانکار، همسو با نتایج ادبیات گذشته است؛ هرچند که عمده مفاهیم ذیل این مقولهها، منحصربهفرد و خاص بستر این تحقیق بود. همچنین تحلیلهای مقایسهای میان پیمانکاران دولتی و خصوصی در زمینه قابلیت اعتماد، نشان داد که از منظر برخی مقولهها نظیر انعطافپذیری پیمانکار، پیمانکاران دولتی قابل اعتمادتر بودند و از منظر برخی مقولههای دیگر نظیر توانایی پیمانکار، پیمانکاران خصوصی بیشتر مورد وثوق قرار داشتند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یاسر گلدوست جویباری
گروه آموزشی مدیریت پروژه و ساخت دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
محمد حسین صبحیه
گروه مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
سید حمید خداداد حسینی
گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
اقبال شاکری
گروه مدیریت ساخت، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :