مکان یابی مناطق مستعد نیروگاه خورشیدی تحت تاثیر پارامترهای اقلیمی با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی (مطالعه موردی: استان فارس)
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 629
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GIRS-8-1_005
تاریخ نمایه سازی: 25 خرداد 1398
چکیده مقاله:
توجه به منابع تجدیدپذیر انرژی که جایگزین مناسبی برای سوختهای فسیلی تجدیدناپذیر هستند، سبب شده است که جوامع به سمت انرژیهایی نظیر انرژی خورشیدی سوق پیدا کنند. هدف از این پژوهش مکانیابی مناطق مستعد احداث نیروگاههای خورشیدی در استان فارس با توجه به پارامترهای اقلیمی میباشد. برای این پژوهش از پارامترهای بارندگی، دما، رطوبتنسبی، ساعات آفتابی، ارتفاع، گرد و خاک و جهت شیب استفاده گردید. بر اساس نقش و اهمیت این فاکتورها نقشه هر معیار در محیط GIS تهیه و در محیط IDRISI فازی گردید. نقشه مکانی مناطق مستعد با توجه به وزنهای بدست آمده به روش Fuzzy-AHP تهیه و در چهار کلاس (عالی، خوب، متوسط و ضعیف) طبقهبندی گردید. نتایج مکانیابی نیروگاههای خورشیدی نشان داد که، نواحی واقع در شمال و شمال شرقی استان دارای بیشترین استعداد میباشند، که مساحتی بالغ بر 60 درصد کل مساحت استان را شامل میشود و کمترین استعداد مربوط به نواحی جنوبی استان با مساحتی حدود 026/0 درصد میباشد. بیشترین مساحت استان از لحاظ پتانسیل نیروگاه خورشیدی در کلاس عالی میباشد. همچنین نتایج نشان داد که مناطق مستعد احداث نیروگاه در مناطق دارای اقلیم خشک و نیمهخشک سرد میباشد، این نواحی شامل مناطقی است که، ایستگاههای آباده، اقلید، ایزدخواست، بوانات و صفاشهر در آن قرار دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصطفی گرجی
کارشناس ارشد مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سجاد خشنود
دانشجوی دکتری آبخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حسین عمرانی
کارشناس ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز
مرتضی هاشمی
کارشناس ارشد مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :