سال انتشار: 1392
محل انتشار: همایش علمی شاهنامه و پژوهشهای آیینی
کد COI مقاله: SHAHNAMEH01_066
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 95
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 10 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله شاهنامه و صفویان رواج اسامی شاهنامه ای در عصر صفوی
چکیده مقاله:
در دوره صفوی با اهمیتی که فرهنگ و زبان فارسی و هستی و هویت ایرانی پیدا کرد، توجه به شاهنامهو رواج فرهنگ و هویت ناشی از آن، گسترش بسیاری یافت. یکی از مسایلی که در آن تحول قابل توجهی بهوجود آمد، رواج اسامی شاهنامهای در دوره صفوی بود، با توجه به اینکه صفویان اولین دولت ملی پس از سقوط ساسانیان در ایران بودند، استفاده از اسامی ایرانی توسعه پیدا کرد، در این دوره پنج گروه اسامی را میتوان تشخیص داد که ریشه در فرهنگ اسامی شاهنامهای دارد. گروه اول: اسامی کاملا شاهنامه ای و ایرانی مانند: رستم، سام و ... گروه دوم: اسامی شاهنامه ای شیعی مانند: رستم علی ، بهرام علی، شاهحسین و ... گروه سوم: اسامی شاهنامهای ترکی مانند رستم بیک، رستم پاشا، فریدون خان و ... گروه چهارم: نامهای شاهنامهای و صرفا عربی (غیرشیعی) مانند عادل شاه، فرخ سلطان و ... گروه پنجم: اسامی شاهنامه ای ترکی مذهبی مانند: شاه علی خان، شاه ویرودی خلیفه و ... رونق این اسامی نشانگر توجه ویژه به شاهنامه در عصر صفوی و مردمی شدن این حماسه ملی و ایرانی است. نفوذ اسامی شاهنامه نه تنها در ایران، بلکه در هندوستان، ماوراءالنهر، آسیای صغیر و حتی شمال آفریقا و به نحوی شکلهایی از اسامی ایرانی و شاهنامه ای در اروپا نیز رواج یافته است.
کلیدواژه ها:
شاهنامه، نام هاي ايراني، ايران، صفوي، هويت ملي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/852367/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سرافرازی، عباس،1392،شاهنامه و صفویان رواج اسامی شاهنامه ای در عصر صفوی،همایش علمی شاهنامه و پژوهشهای آیینی،مشهد،،،https://civilica.com/doc/852367
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، سرافرازی، عباس؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، سرافرازی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی نگارگری دوره صفوی و مقایسه با نگارگری دوره های دیگر
- بررسی تطبیقی پیرامون دیوارنگاری دوره ی قاجار از منظر نقاشی دیواری در هنر اروپا ( واکاوی نمود طرح و رنگ و بیان آن در نقوش دیواری قاجاریه و متابعت از هنر اروپا )
- نگارگری و مروری بر تحولات آن در عصر صفوی
- اهمیت آینه کاری در دوره های صفویه و قاجار
- مطالعه تطبیقی سبک نگارگری رضا عباسی با سبک نگارگری بهرام سفره کش
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ویژگی های برجسته ی سبکی در موسیقی غزلیات قاسم انوار
- بررسی تاثیر فرای ندهای واجی بر وام واژه های انگلیسی در فارسی : براساس ترجمه ی رمان بادبادک باز اثرخالد حسینی
- خشونت زبانی و نارسایی آن در تعیین هویت و جنسیت سوژه
- درون مایه های هویت ملی در «فارسی بخوانیم»
- ولی و خرق عادت (کرامت) در کشف المحجوب هجویری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.