سال انتشار: 1389
محل انتشار: شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران
کد COI مقاله: THVC16_0863
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 125
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
مشخصات نویسندگان مقاله مدل سازی زمانی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در زابل زاهدان
چکیده مقاله:
مقدمه هدف: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان دام است. ویروس عامل این بیماری یکی از مهمترین آربوویروس ها است که می تواند در انسان باعث ایجاد بیماری سخت کشنده ای شود ولی در دام ها با نشانی بالینی خاصی همراه نیست. انتشار جغرافیایی ویروس متاثر از عوامل محیطی است. این بیماری تاکنون از بیش از 30 کشور در قاره های آفریقا، آسیا اروپای شرقی گزارش شده است. موارد انسانی بیماری از سال 1378 تاکنون از اقصی نقاط ایران گزارش شده است. کانون اصلی بیماری در این مدت در کشور، شهرهای زابل زاهدان بوده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر متغیرهای محیطی آب هوایی بر وقوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در شهرهای زابل زاهدان بوده است. روش تحقیق: در این تحقیق به کمک داده های آزمایشگاه آربوویروس ها تب های خونریزی دهنده انستیتو پاستور ایران، سازمان ملی هواشناسی، سازمان دامپزشکی کشور مرکز آمار ایران، از آنالیز رگرسیون پواسن برای مدل سازی زمانی نمونه های انسانی در زابل زاهدان طی سال های 1379 تا 1385 استفاده نمودیم برازندگی مدل بر روی داده های سال 1386، مورد بررسی قرار گرفت. یافته های پژوهشی: 10 متغیر تبیینی در مدل باقی ماند که مقدارR2 کاذب در مدل نهایی، 0/51 بود. این مدل سازی نشان داد که وقوع بیماری دارای الگو نوسانات فصلی است دمای بیشینه رطوبتنسبی ماه های قبل، دارای تاثیر مثبت بر وقوع موارد بیماری می باشد. در این مدل متغیرهایی نظیر شدت واردات تعداد دام کشتار شده نیز از عوامل تاثیر گذار بر وقوع بیماری تشخیص داده شد. این مدل دارای یک فاز زمانی تاخیری 20 روزه می باشد به عبارت دیگر پیش بینی می نماید که افزایش موارد بیماری در این دو شهر از 20 فروردین آغاز می شود. نتیجه گیری: از نتایج این تحقیق می توان بعنوان وسیله ای در بهبود روش های کنترل مراقبت بیماری استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
اپيدميولوژي- تب خونريزي دهنده كريمه كنگو- مدل سازي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/840903/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مصطفوی، احسان و بکایی، سعید و حق دوست، علی اکبر و چینی کار، صادق،1389،مدل سازی زمانی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در زابل زاهدان،شانزدهمین کنگره دامپزشکی ایران،،،https://civilica.com/doc/840903
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1389، مصطفوی، احسان؛ سعید بکایی و علی اکبر حق دوست و صادق چینی کار)
برای بار دوم به بعد: (1389، مصطفوی؛ بکایی و حق دوست و چینی کار)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- Growth and reproductive performances of African giant snail (Archachatina marginata) as affected by dietary calcium levels
- Valuation of anticoccidial activity of pulverulent extracted from Calotropis procera against coccidial infection in grasscutters
- A preliminary study on ticks and equine Babesiosisin rural areas (North-east of Algeria), Algeria
- Sensitivity of eggs and larvae of Amblyomma variegatum (Acarina: Ixodidae) to Clausena anisata essential oil mixed in two vegetable oils as vehicle
- Different estrous induction protocols during non-breeding season in Assaf ewes
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.