نقش تغذیه از دیدگاه طب سنتی بر درمان ناباروری مردان

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 955

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KCRSMED01_064

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1397

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از مسایل مهم علم پزشکی ناباروری است که 40 درصد از موارد ناباروری مختص ناباروری مردان است. تغذیه و اصلاح عادات و رفتار غذایی بر روی سلامت بدن و به تبع آن سلامت جنسی تاثیر بسزایی دارد. نکته قابل توجه در منابع طب سنتی ایران، توجه طبیبان ایرانی به امر تغذیه در درمان بیماری ها من جمله درمان ناباروری می باشد. هدف از این مطالعه، مروری بر تاثیر تغذیه بر درمان ناباروری مردان از دیدگاه طب سنتی می باشد.مواد و روش ها: مطالعه مروری-سیستماتیک با استفاده از کلید واژه های تغذیه،طب سنتی، درمان، ناباروری،باروری، عادات غذایی، رفتار غذایی و مردان بصورت فارسی و انگلیسی، جداگانه و ترکیبی در بازه زمانی 18-2012 در پایگاه های اطلاعاتی Iranmedex، SID، PubMed، Magiran و Google Scholar اجرا گردید. مقالات دریافتی در ابتدا 63 مورد بود که در نهایت بر اساس هدف پژوهش 25 مقاله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در مطالعات انجام شده مشخص شد که بیشترین استفاده از طب سنتی می تواند در درمان ناباروری ایدیوپاتیک باشد. علل این بیماری در مواردی ضعف قوا و ضعف در اندام های اصلی یعنی مغز، قلب، کبد و بیضه ها می باشد. اصلاح رژیم و عادات غذایی اولین مداخله ای است که باید برای بیماران نابارور صورت بگیرد. در خصوص تغذیه از دیدگاه طب سنتی سه امر قابل توجه است؛ 1-چه مقدار خوردن که بر اساس شرایط قوت و ضعف بیمار صورت می گیرد. 2- چه چیزی خوردن که پرهیز از خوردن غذاهایی که هضم سخت دارند، غذاهای آماده و فست فود و ترشیجات را شامل می شود. 3- چگونه خوردن که به پرهیز از درهم خواری و روی هم خواری و عدم نوشیدن آب در حالت ناشتا، همراه غذا، نیمه شب و هر زمان که بدن گرم است اشاره می کند. از طرفی طب سنتی نگرشی مزاجی- اخلاطی دارد؛ بنابراین اگر سوءمزاج به خوبی تشخیص داده نشود، درمان با موفقیت همراه نیست.نتیجه گیری: بر اساس یافته ها، استفاده از تجربیات درمانی طب سنتی در کنار درمان های نوین می تواند راه را برای تحقیقات آینده و ارایه طرح های پژوهشی در این زمینه باز و به پیشرفت های درمان کمک کند.

نویسندگان

مهدی حیدری

دانشجوی کارشناسی تکنولوژی جراحی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند ، ایران.

مریم دنیایی

کارشناسی ارشد اتاق عمل، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران.

سینا نظری سرخوانکلاته

دانشجوی کارشناسی تکنولوژی جراحی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پیراپزشکی و بهداشت فردوس، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند ، ایران.