سال انتشار: 1397
محل انتشار: ششمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
کد COI مقاله: IFMC06_026
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 231
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تغییر اقلیم و ناهنجاری گردش های بزرگ مقیاس جوی در رخدادهای فرین وضع هوا مطالعه موردی: بارش های بهار 2018 در ایران
چکیده مقاله:
هدف از انجام این مطالعه، بررسی بارش های فرین بهار 2018 در ایران و تحلیل الگوهای بزرگ مقیاس جوی وناهنجاری های آنها در بازه زمانی یاد شده و در راستای مطالعه تغییر اقلیم در کشور میباشد. به همین منظور از دادهایدیدبانی دما، بارش و توفان تندری بهار 2018 در تمامی ایستگاه های همدیدی کشور و مقایسه آنها با مقادیر بلندمدتاستفاده شده است. همچنین با استفاده از داده های NCEP/NCAR الگوهای بزرگ مقیاس جوی برای دوره مذکور استخراج و ناهنجاری آنها نسبت به بلندمدت بررسی شده است. از سوی دیگر با مطالعه تغییرات دمای 2 متری درسطح زمین همچنین دمای سطح آبهای موثر بر بارش در منطقه ایران، احتمال ارتباط تغییرات دما با بارش های شدیدو رخدادهای فرین توفان تندری در کشور برای بهار 20-18 مطالعه شده است. مهمترین الگوهای موردمطالعه شامل فشار تراز دریا، ارتفاع ژیوپتانسیلی تراز 500 هکتوپاسکال، دما و باد تراز 850 هکتوپاسکال و سرعت و موقعیت جریان جتی درتراز 250 هکتوپاسکال می باشد. ضمن اینکه به بررسی شاخص های دمای سطح آب و مولفه قایم سرعت باد با هدفشناسایی جریان های همرفتی پرداخته شده است. مهمترین نتایج این بررسی حکایت از افزایش بارش نسبت به میانگینبلندمدت در فصل بهار و افزایش رخدادهای توفان تندری در این تاریخ است. این شرایط با گذر جریان های هوای سرد درلایه میانی جو از منطقه خاورمیانه و افزایش دمای سطح آبهای موثر بر بارش ایجاد شده اند. به نظر می رسد مهمترینعامل رخداد بارش گذر متناوب موج های هوای سرد تراز میانی جو در اثر استقرار بلندمدت جریان های پایدار در شمال اروپااست که در همراهی با هوای نسبتا گرم در سطح زمین به تقویت جریانهای همرفتی و رخداد توفان های تندری بیشتر ازمیانگین منجر شده است.
کلیدواژه ها:
رخدادهاي فرين، دماي سطح آب دريا، ارتفاع ژيوپتانسيل، الگوي بزرگ مقياس
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/815911/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:تاج بخش، سحر و غفاریان، پروین و محمدی، فرح و رشیدزاد، مهدی،1397،تغییر اقلیم و ناهنجاری گردش های بزرگ مقیاس جوی در رخدادهای فرین وضع هوا مطالعه موردی: بارش های بهار 2018 در ایران،ششمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب،تهران،،،https://civilica.com/doc/815911
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، تاج بخش، سحر؛ پروین غفاریان و فرح محمدی و مهدی رشیدزاد)
برای بار دوم به بعد: (1397، تاج بخش؛ غفاریان و محمدی و رشیدزاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارزیابی و امکان استفاده از دادههای بارش ماهوارهای در استان هرمزگان
- تعیین الگوهای توزیع زمانی بارش در ایران
- آلودگی هوا و نقش آن در تغییرات اقلیمی
- ارزیابی عملکردمدل WRF برای پیش بینی مخاطرات جوی یک سامانه بارشی قوی: مطالعه موردی
- واکاوی همدیدی آماری بارش های سنگین و فوق سنگین سیل آسا در استان ایلام
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- اثر مدیریت دانش در انتخاب و انتقال تکنولوژی انرژی های پاک در صنعت خودرو(مورد مطالعه: شرکت صنعتی ایران خودرو)
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.