بررسی و تعیین مزیت نسبی و انرژی محصولات گلخانه ای در استان مازندران با روش ماتریس تحلیل سیاستی (PAM) (مطالعه موردی : محصول خیار گلخانه ای)
محل انتشار: هشتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 651
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NACONF08_106
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1397
چکیده مقاله:
محصولات با کیفیت کشاورزی گلخانه ای ایران، جایگاه خوبی در بازارهای کشورهای آسیای میانه، کشورهای عربی، روسیه واروپا پیدا کرده و توانایی رقابت در این بازارها را دارد. تحلیل های اقتصادی، انرژی مصرفی و زیست محیطی علاوه بر تحلیلهای فنی، از ضرورت های مهم در مطالعات تاسیس پروژه های گلخانه ای به شمار می روند. پژوهش حاضر با هدف بررسی وتعیین مزیت نسبی و انرژی مصرفی محصولات عمده گلخانه ای برای استان مازندران انجام گردید. برای جمع آوری داده ها،سه پرسشنامه مجزا برای مزیت نسبی، انرژی مصرفی و هزینه های صادرات طراحی شد. همچنین از داده های سازمان ها وشرکت هایی که در تولید و صادرات محصولات گلخانه ای صاحب نظر هستند نیز استفاده شد. در انجام محاسبات، از روشماتریس تحلیل سیاسی (PAM)، برای محاسبه شاخص های هزینه منابع داخلی (DRC)، ضریب حمایت اسمی از نهاده ها(NIPC)، حمایت اسمی از بازار محصول (NPC)، حمایت موثر از محصولات (EPC) و سود آوری خالص اجتماعی (NSP)استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که تولید خیار برای گلخانه دار، چه به قیمت بازاری و چه به قیمتسایه ای سودآور است. صادرات محصول به بازار خلیج فارس دارای عدم مزیت است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محبوبه علیزاده
دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته مهندسی اقتصاد کشاورزی اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر
رضا رستمیان
عضو هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قایمشهر