سال انتشار: 1396
محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 9، شماره: 34
کد COI مقاله: JR_JSP-9-34_003
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 135
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر فعالیت ورزشی هوازی و محدودیت کالریک بر سطوح آدروپین و شاخص مقاومت به انسولین در زنان چاق کم تحرک
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر، مقایسه آثار فعالیت هوازی و محدودیت کالریک بر سطوح آدروپین سرم، شاخص مقاومت به انسولین )HOMA-IR( و شاخصهای آنتروپومتریک در زنان چاق کمتحرک بود. بدین منظور، 30 نفر از زنان چاق کم تحرک )با میانگین سنی 40/3±5/4 سال؛ وزن /17/9±77 کیلوگرم( در پژوهش شرکت نمودند و به طور تصادفی به سه گروه محدودیت کالریک )گروه تجربی یک(، فعالیت هوازی به همراه محدودیت کالریک )گروه تجربی دو( و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی یک از یک رژیم غذایی با 25 درصد محدودیت کالریک به مدت 16 هفته استفاده نمود. آزمودنیهای گروه تجربی دو نیز از یک برنامه تمرینی شامل: فعالیت هوازی و دویدن بر روی تردمیل بهمدت 5±5/34866/ دقیقه به صورت هفته ای سه جلسه به همراه 50 درصد محدودیت کالریک از برنامه رژیم غذایی گروه تجربی یک به صورت ترکیبی استفاده نمودند 12/5( درصد افزایش هزینه انرژی و 12/5 درصد محدودیت کالریک(. قبل و پس از 16 هفته، خونگیری به منظور اندازگیری آدروپین سرم انجام شد. داده ها نیز با استفاده از آزمون آماری تی زوجی و آنالیز واریانس یکطرفه در سطح معناداری )P<0.05( تجزیه وتحلیل گردید. یافته ها نشان میدهد که نمایه توده بدنی، نسبت دور کمر به دور لگن و شاخص مقاومت به انسولین در تمامی گروه های تجربی کاهش معناداری داشته است. علاوه براین، یافته ها حاکی از افزایش معنادار سطوح آدروپین در گروه های تجربی یک )P=0.001( و دو میباشد .)P=0.001( بین تغییرات آدروپین با تغییرات نمایه توده بدنی، نسبت دور کمر به دور لگن و شاخص مقاومت به انسولین نیز همبستگی معناداری مشاهده میشود .)P<0.05( براساس نتایج و با توجه به رابطه آدروپین با مقاومت به انسولین و نیز تاثیرپذیری آنها از تمرین هوازی و محدودیت کالریک ممکن است آدروپین نقش ویژهای را در کنترل وزن و پیشگیری از دیابت نوع دو ایفا نماید.
کلیدواژه ها:
آدروپين، شاخص مقاومت به انسولين، فعاليت ورزشي هوازي، محدوديت كالريك، زنان چاق كم تحرك
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/796190/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:سوری، رحمان و رمضان خانی، اعظم و رواسی، علی اصغر و اکبرنژاد، علی،1396،تاثیر فعالیت ورزشی هوازی و محدودیت کالریک بر سطوح آدروپین و شاخص مقاومت به انسولین در زنان چاق کم تحرک،،،،،https://civilica.com/doc/796190
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، سوری، رحمان؛ اعظم رمضان خانی و علی اصغر رواسی و علی اکبرنژاد)
برای بار دوم به بعد: (1396، سوری؛ رمضان خانی و رواسی و اکبرنژاد)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر مخرب کووید 19 بر سلامت روانشناختی ورزشکاران
- بررسی اثربخشی تمرینات ورزشی بر بهود ناتوانی جسمی، دامنه حرکتی و کاهش شدت درد و ترس از حرکت در بیماران با سابقه کمردرد مزمن
- مقایسه منابع استرس در دانشجویان و دانشجویان غیرورزشکار دانشجویی
- بررسی اثربخشی آموزش های مجازی ورزشی بر اضطراب زنان با سابقه اضطراب ناشی از کووید 19 در استان یزد
- تبیین اثر رفتارهای رهبری استراتژیک بر هم راستایی استراتژیک کارمندان ادارات کل آموزش و پرورش غرب ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.