تصفیه آبهای زیرزمینی آلوده به نیترات به روش دنیتریفیکاسیون به کمک باکتریهای هتروتروف و اتوتروف(مطالعه موردی آبهای زیرزمینی پالایشگاه تهران)
محل انتشار: دومین سمپوزیوم بین المللی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,613
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISOEE02_028
تاریخ نمایه سازی: 30 شهریور 1388
چکیده مقاله:
امروزه، آلودگی منابع آب به نیترات، در بسیاری از کشورها بعنوان یک مشکل محیطی و سلامتی مطرح است. حضور مقادیر زیاد نیترات در منابع آب شرب و بخصوص در آبهای زیرزمینی، استفاده مستقیم از منابع را به عنوان آب آشامیدنی محدود و قابلیت انحلال بالای آن، کاربرد روشهای معمول تصفیه را برای حذف مشکل میسازد. لذا، روند افزایشی این آلاینده و اثرات سوء سلامتی آن بر حیوانات و انسانها، بخصوص بروز بیماری متهموگلوبینما در بدن نوزادان، لزوم توجهات بیشتر را آشکار می- سازد. در این پژوهش، بهمنظور حذف نیترات از آب زیرزمینی، از دنیتریفیکاسیون بیولوژیکی با باکتریهای هتروتروف و اتوتروف برداشت شده از حوضچهی آنوکسیک تصفیهخانهی فاضلابی استفاده شده است. این مطالعه پایلوتی برروی آبهای زیرزمینی آلودهی محدوده پالایشگاه تهران انجام شده است. پس از تکثیر چندهفتهای باکتریها، آزمایشات مختلف در زمانهای ماند متفاوت و در راکتور ستونی با جریان به سمت بالا انجام و درادامه، برای حذف بیومس خارج شده از راکتوراصلی و تصفیه بیشتر، از یک فیلترشنی استفاده شد، که راندمان حذف بالای 90 درصد را بهمراه داشته است. فرایند حذف بدین روش، بسیار ساده و اقتصادی بوده و بهرهبرداری از آن، تا حد زیادی، هزینه های حذف نیترات آبهای آلودهی حاوی مواد نفتی و شیمیایی پالایشگاه تهران را، کاهش میدهد. شایان ذکر است که روش تلفیقی هتروتروف-اتوتروف در حذف نیترات برای اولین بار در دنیا انجام شده است
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیداحمد میرباقری
استاد و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
آتنا امیرسلیمانی
کارشناس ارشد محیط زیست از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
رویا بزاززاده
سرپرست آزمایشگاه محیط زیست دانشکده عمران دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طو
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :