سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: CSIA01_023
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 220
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله جایگاه نمادین نادرشاه در تاریخ جهانگشای نادری
چکیده مقاله:
نمادهای تاریخی که به اقتضای شرایط مختلف جامعه ایران در طول تاریخ شکل گرفته اند در دو قالب نمادهای قراردادی و طبیعی در بسیاری از کتب تاریخی مطرح شده اند. با توجه به این مسیله، این مقاله درصدد پاسخ به این پرسش است: چه نمادهایی و به چه منظوری در تاریخ جهانگشای نادری موردبحث قرار گرفته اند پژوهش حاضر، با استفاده از روش تحقیق تاریخی و شیوه جمع آوری داده های کتابخانه ای از منابع دست اول تاریخی تالیف شده و پس از توصیف و طبقه بندی نمادها به تحلیل و تفسیر نمادهای تاریخی پرداخته است. در این راستا، میرزا محمدمهدی خان استرآبادی نویسنده تاریخ جهانگشای نادری، بارها شخصیت و صفات فرمانروایی چون نادرشاه را با نمادهای اسطوره ای تاریخی همانند فریدون و رستم دستان پیوند داده است تا بدین واسطه شکوه سلطنت و دلاوری فرمانروای افشار را برجسته نماید. افزون بر نمادهای مذکور، نمادهای طبیعی نیز به اقتضای موقعیت ها و رخدادهای تاریخی برای تاکید و همینطور ترسیم نمایشی زنده از موقعیت بازیگران و نقش آنها در تاریخ جهانگشای نادری مورد استفاده قرار گرفته اند. نمادهایی همچون گلزار، چمن، باد صبا و نیلوفر از این جمله اند. عموم منابع تاریخی دوره افشار به ویژه تاریخ جهانگشای نادری از میرزا محمدمهدی خان استرآبادی منشی مخصوص نادرشاه، هر دو دسته نمادها را دارا هستند تا بدین وسیله مشروعیت حکومت فرمانروای افشار را تامین نمایند.
کلیدواژه ها:
نمادهای اسطوره ای، نمادهای تاریخی، تاریخ جهانگشای نادری، نادرشاه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/748179/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:دهقانی، مهدی،1396،جایگاه نمادین نادرشاه در تاریخ جهانگشای نادری،اولین کنفرانس ملی نمادشناسی در هنر ایران با محوریت هنرهای بومی،بجنورد،،،https://civilica.com/doc/748179
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، دهقانی، مهدی؛ )
برای بار دوم به بعد: (1396، دهقانی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحول و تکامل نظریه ها ومدل های شخصیتی :مرور اجمالی
- زمینه های شخصیتی ، رهنگی و اجتماعی عوامل موثر در مسئولیت گریزی در دانشگاه
- طراحی سبز هندسه و موقعیت قرار گیری ساختمان با استفاده از الگوریتم ژنتیک دو هدفه
- خلاقیت و نوآوری در فرش دست بافت ایرانی جهت صادرات
- بازنگری بر ترقیمه نسخه خطی تاریخ جهانگشای نادری (1171 ه.ق.) بر اساس تطبیق متنی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- طراحی محصولی در حوزه سلامت دختران استان خوزستان برای مقابله با مخاطرات هوابردهای ذره ای
- نقش هنرهای تجسمی در جلوگیری از آلودگی صوتی
- کند و کاوی در آثار هنر اجرا در سومین جشنواره بین المللی همار
- مطالعه نسب ت گفتمان و بوطیقای زبانی تلویزیون
- جستاری نشانه شناختی بر نمایشنامه ی سیاه نوشته ی استاد علی نصیریان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.