سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: MAFAKHERCONF01_067
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 150
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله های باباطاهر همدانی عرفانیات در دوبیتی(با تاکید بر عشق الهی، زهد و وحدت عرفانی)
چکیده مقاله:
باباطاهر همدانی یکی از مهم ترین عرفای قرن چهارم و پنجم هجری قمری است که قرن ها زندگی و هویتش در هاله ای از ابهام بوده است. با این وجود آنچه از کتابه ای تاریخی بر می آید، نشان از آن دارد که چنان شوریدگی و جذب های در حالات عرفانی او بوده که او را از عقلای مجانین دانسته اند. یکی از مهمترین آثار بر جای مانده از او، مجموعه ای از ابیاتی در قالب دوبیتی با لهجه لری یا فهلوی است. این اثر گرانقدر می تواند دریچه ای به افکار بلند باباطاهر باشد. در این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی به تبیین اصلی ترین دیدگاه های عرفانی موجود در دوبیتی های مشهور باباطاهر پرداخته شده است. با جستجو و تامل در این ابیات می توان دریافت که عرفان باباطاهر در اشعار وی حول محور مهم ترین مبانی عرفان و تصوف تا عصر خویش بوده است. عشق، اصلی ترین بحث اشعار باباطاهر بوده و محور اصلی عرفان او محسوب می شود. علاوه بر این مفاهیم دیگری چون زهد و رندی از مسایل محوری در دوبیتی های اوست. در این ابیات مشاهده می شود که رندی او، وی را به قلندران نزدیک ساخته و به علاوه حاکی از مقام والای او در زهد و عرفان است که نهایتا بابا را به انسانی کامل مبدل ساخته است. از این رو، در بسیاری مواقع ابیات از زبان انسانی کامل و در وصف حالات وی نقل می شود. علاوه بر این، عشق و حب الهی در این ابیات بیانگر نوعی وحدت است که گاهی از اشکال اولیه از وحدت وجود محسوب می شود.
کلیدواژه ها:
عرفان، عشق الهي، زهد، وحدت عرفاني، باباطاهر
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/745805/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خیاطیان ، قدرت الله و رشیدی نسب ، طناز،1396،های باباطاهر همدانی عرفانیات در دوبیتی(با تاکید بر عشق الهی، زهد و وحدت عرفانی)،چهارمین همایش تجلیل از مفاخر همدان "همایش ملی هزاره باباطاهر "،همدان،،،https://civilica.com/doc/745805
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، خیاطیان ، قدرت الله؛ طناز رشیدی نسب )
برای بار دوم به بعد: (1396، خیاطیان ؛ رشیدی نسب )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- فروغ فرخزاد و مرگ آگاهی دازای در اندیشه هستی شناسانه هایدگر
- تحلیل ماهیت دین از منظر هایدگر
- ارائه مدل تلفیقی BSC-DEMATEL برای تحلیل شاخص های اساسی عملکرد در تجارت الکترونیکی: موردکاوی سایت های تجاری ایران
- بررسی تطبیقی قصه ی غربت غربی و داستان رساله الطیر
- بررسی تطبیقی برخی از آراء بایزید بسطامی و شیخ علاء الدوله سمنانی (دوعارف خطه ی قومس)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ویژگی های برجسته ی سبکی در موسیقی غزلیات قاسم انوار
- بررسی تاثیر فرای ندهای واجی بر وام واژه های انگلیسی در فارسی : براساس ترجمه ی رمان بادبادک باز اثرخالد حسینی
- خشونت زبانی و نارسایی آن در تعیین هویت و جنسیت سوژه
- درون مایه های هویت ملی در «فارسی بخوانیم»
- ولی و خرق عادت (کرامت) در کشف المحجوب هجویری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.