بررسی عملکرد و شاخص برداشت ذرت (Zea mays L.) در رقابت با علف هرز تاج خروس ریشه قرمز (retroflexus Amaranthus) و ارزن (Panicum miliaceum) در سطوح مختلف کود نیتروژن

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 616

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED06_074

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1397

چکیده مقاله:

به منظور بررسی رقابت ذرت با دو علف هرز تاج خروس ریشه قرمز (Amaranthus retroflexus) و ارزن (Panicum miliaceum) و نیز بررسی اثر رقابتی تراکم های مختلف این دو علف هرز در سطوح مختلف کود نیتروژن، آزمایشی در سال زراعی 1388 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. فاکتور اول مقدار کود نیتروژن در سه سطح 75 درصد بهینه (138 کیلوگرم نیتروژن در هکتار)، بهینه (184 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) و 125 درصد بهینه (230 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) و فاکتور دوم تراکم علف هرز در پنج سطح شامل تراکم های کم و زیاد تاج خروس ریشه قرمز (به ترتیب 2 و 8 بوته در متر ردیف)، تراکم های کم و زیاد ارزن (به ترتیب 3 و 13 بوته در متر ردیف) و تراکم صفر علف هرز بودند. نتایج این بررسی نشان داد که در سطح کودی بهینه قابلیت رقابت ذرت بیشتر از تراکم های مختلف علف هرز بود، بطوریکه در این سطح کودی میزان شاخص سطح برگ، بیوماس و عملکرد دانه ذرت در حضور علف های هرز بیشترین بود. بنابراین، افزایش مقدار کود نیتروژن نسبت به سطح بهینه علاوه بر افزایش هزینه های تولید برای کشاورز، ایجاد آلودگی برای محیط زیست و سلامت انسان، می تواند موجب کاهش عملکرد گیاه زراعی شده که در نهایت موجب تحمیل خسارت اقتصادی بر کشاورز می شود.

نویسندگان

وحید محمدی

دانشجوی دکتری رشته زراعت دانشگاه زابل

جعفر کامبوزیا

گروه کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

اسکندر زند

بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران

سجاد رحیمی مقدم

دانشجوی دکتری کشاورزی اکولوژیک، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران