مقایسه سمپاش های الکترواستاتیک و میکرونر در کاربرد علف کش آپیروس در زراعت گندم
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,924
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCANR03_052
تاریخ نمایه سازی: 7 تیر 1388
چکیده مقاله:
به منظور بررسی و مطالعه سمپاش های الکترواستاتیک و میکرونر در کنترل علف های هرز گندم آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار اجرا گردید. تیمارهای مورد آزمایش عبارت بودند از سمپاش های اتومایزر با هد الکترواستاتیک، میکرونر ابرپاش و سمپاش پشت تراکتوری بومدار به عنوان شاهد، و برای کاربرد و مقایسه سمپاش ها از علف کش آپیروس دو منظوره به میزان 26.6 و 31 گرم در هکتار استفاده گردید. برای مقایسه سمپاش ها، تراکم علف های هرز و وزن خشک علف های هرز، بعد از اعمال تیمار اندازه گیری شد و برای ارزیابی سمپاش های مورد بررسی دبی خروجی، سرعت پیشروی و میزان محلول مصرفی برای هر کدام مورد آزمون قرار گرفت. نتایج نشان داد بین سمپاش های به کار رفته و با میزان علف کش مورد آزمایش از نظر تراکم و وزن خشک علف های هرز اختلاف معنی دار است، به طوری که سمپاش میکرونر + 26 گرم
در هکتار آپیروس و سمپاش پشت تراکتوری + 31 گرم در هکتار آپیروس به ترتیب کمترین و بیشترین کنترل علف های هرز را دارند. از طرفی نتایج نیز نشان داد سمپاش پشت تراکتوری نسبت به سمپاش های میکرونر و الکترو استاتیک در سرعت پیش روی، عرض کار، میزان محلول مصرفی و دبی خروجی رتبه بالاتری دارد. در نتیجه با توجه به کارآیی بالای سمپاش پشت تراکتوری از نظربرتری در صفات اندازه گیری شده فوق می توان آن را برای کنترل علف های هرز مزارع آبی کشور نسبت به دو سمپاش الکترو استاتیک و میکرونر توصیه نمود.
کلیدواژه ها:
سمپاش ، علف کش و گندم
نویسندگان
عین اله حسامی
اعظاء هیئات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر و اعظاء باشگاه پژ
شاپور لرزاده
اعظاء هیئات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :