سال انتشار: 1395
محل انتشار: همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی
کد COI مقاله: OSPL01_192
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 223
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله طنز اجتماعی و مضامین آن در آثار سعدی
چکیده مقاله:
هنر در هر شکل و حالت در عین حالی که بیانگر دنیای درونی هنرمند است، بازتاب اوضاع اجتماعی – سیاسی و اخلاقی عصر وی نیز می باشد، از سویی دیگر یکی از ملاک های زیبایی و کمال در آثار هنری بیان غیر مستقیم و ابهام آمیز آن است. طنز از جمله مهم ترین ابزار های هنرمندان به خصوص در هنر کلامی و ادبیات در اریه غیر مستقیم کلام و بیان مضمامین مرتبط با جهان اطراف آنان می باشد. استفاده از طنز در میان شاعران و نویسندگان ادب فارسی در ادوار مختلف دارای شدت و ضعف بوده ، چنان که در دوره آغازین شعر و ادب فارسی نمونه های قابل ملاحظه ای از آن مشاهده نمی شود، طنز سعدی توام با حکمت است و طنز صرف و طنز برای طنز نیست. آماج طنز سعدی به دو قسمت شخصیت ها و اربان قدرت تقسیم شده است. شخصیت هایی که هدف طنز سعدی اند، شامل متولیان دینی نظیر شیخ ، واعظ ، زاهد ، فقیه ؛ اربان قدرت ؛ یعنی پادشاهان و وزرا هستند. نشان دادن ابعاد طنز اجتماعی و چگونگی به کارگیری آن در کلیات سعدی همراه با تحلیل مضامین آن , نکته هایی است که در این جستار بدان پرداخته ایم. روش تحقیق در این مقاله توصیفی - کتابخانه ای است که با تلاش در کلیات سعدی به روش اسنادی صورت می گیرد. پیشینه این پژوهش به مجموعه مقالات، آثار و نقدهایی که درباره آثار و جایگاه سعدی در عرصه ی ادبیات فارسی نوشته شده است، بر می گردد. نتیجه ی اولیه در این پژوهش حاکی از آن است که در حکایت های طنز سعدی، روانکاوی فردی و اجتماعی به چشم می خورد و همه ی این موارد دست به دست هم می دهند تا حکایت های طنز او در مقام مقایسه با داستان های مینی مالیستی قرار بگیرند.
کلیدواژه ها:
سعدی، کلیات، طنز، مضامین و درون مایه ها، بعد اجتماعی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/729142/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خراسانی، صایمه،1395،طنز اجتماعی و مضامین آن در آثار سعدی،همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی،،،https://civilica.com/doc/729142
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، خراسانی، صایمه؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، خراسانی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- چگونه توانستم پرخاشگری را در دانش آموزم کنترل کنم (اقدام پژوهی)
- تاثیر آموزش استفاده از ظرف های یکبار مصرف گیاهی بر کاهش آلودگی زیست محیطی
- تحلیل پایداری و مدیریت زیست محیطی سدهای باطله ( مطالعه موردی : سد باطله کارخانه فراوری معدن فسفات اسفوردی )
- رابطه مادر- کودک و سبک های دلبستگی
- موانع فرهنگی و آموزشی در محیط حسابداری دولتی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی آثار سعدی در کتب فارسی دوره ابتدایی 1399-1400
- تأثیرپذیری ادبیات فارسی از فرهنگ اسلامی
- جهان اکبر و اصغر در شخصیت های انسانی در سه داستان مثنوی
- بررسی تطبیقی مضامین اشعار مهدوی در ادبیات فارسی و عربی
- بررسی تطبیقی توصیف در شعر امروالقیس و منوچهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.