سال انتشار: 1395
محل انتشار: همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی
کد COI مقاله: OSPL01_180
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 204
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سلوکیه از تاسیس تا زوال
چکیده مقاله:
سلوکوس که پس از اسکندر در ایران قدرت را بدست گرفت در حدود سال 307ق.م در جانب غربی رود دجله و در محلی که بابل باستانی واقع بود ،شهر سلوکیه رابنا کردواین شهرپایتخت سلوکیان درمتصرفات شرقی آنها گردید. موقعیت جغرافیایی خاص سلوکیه به خاطر قرار گرفتن در بین النهرین در کنار دجله، تلاقی جاده های مهم در این شهرکه آسیای مرکزی و ایران را به آسیای صغیرو سواحل مدیترانه متصل می ساخت، استقرار سکنه یونانی و غیر یونانی که دارای مهارت و توانمندی های اداری و هنری و تجاری بودند، و نیز وجود ضرابخانه و کارگاه های تولیدی و زمین های حاصلخیز کشاورزی در پیرامون آن، موجب رونق و شکوفایی اقتصادی این شهر از زمان تاسیس تا زوال آن شده بود. سلوکیه یک شهر خودگردان بود و برای اداره شهر شورای شهر تصمیم می گرفت .این شهر به عنوان پایتخت سلوکیان نقش بسیار مهمی درتحولات سیاسی و فرهنگی و اقتصادی دوره سلوکیان و پس از آن داشته است.این مقاله می کوشد تا با تکیه برمنابع تاریخی ویافته های باستان شناسی جایگاه و اهمیت این شهر باستانی را در دوره سلوکیان و اشکانیان از زمان تاسیس تا زوال را بررسی کند.
کلیدواژه ها:
سلوکیه، سلوکیان، اشکانیان، شهر، بین النهرین
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/729130/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسماعیلی، حسن،1395،سلوکیه از تاسیس تا زوال،همایش بین المللی شرق شناسی، تاریخ و ادبیات پارسی،،،https://civilica.com/doc/729130
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، اسماعیلی، حسن؛ )
برای بار دوم به بعد: (1395، اسماعیلی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- جغرافیای تاریخی شهرهای غربی ایران در دوره ساسانی
- بازتاب هلنیسم در معماری اشکانیان
- مقایسه تطبیقی معماری بنای تاریخی ستوندار خورهه با معابد هلنیستی و بناهای اربابی پارتی به منظور شناسایی قدمت و کاربری آن
- نگاهی به منظومه درخت آسوریک و تحلیل نقش نمادین آن در تصویرسازی
- ساخت و کارکرد شهردارا درمناسبات ایران وبیزانس
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی آثار سعدی در کتب فارسی دوره ابتدایی 1399-1400
- تأثیرپذیری ادبیات فارسی از فرهنگ اسلامی
- جهان اکبر و اصغر در شخصیت های انسانی در سه داستان مثنوی
- بررسی تطبیقی مضامین اشعار مهدوی در ادبیات فارسی و عربی
- بررسی تطبیقی توصیف در شعر امروالقیس و منوچهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.