تاثیر نسبت های مختلف نانو آهن صفر ظرفیتی به کلات آهن در pH های مختلف بر عملکرد، شاخص SPAD و سطح برگ کلم بروکلی رشد یافته در سیستم فلوتینگ

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 324

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI09_213

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

با توجه به غلظت بالای بیکربنات خاک و آب ایران، دستاورد های جدید باید در راستای کاهش کمبود آهن در گیاه و نهایتا افرایش کیفیت تغذیه ای آنها باشد. در این راستا آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار انجام شد. در این آزمایش نسبت های مختلف نانو آهن صفر ظرفیتی به کلات آهن 0:100و25:75و50:50و75:25و100:0 با غلظت mg/L 1/5 و سطح استاندارد هوگلند با غلظت mg/L3 آهن (شاهد) در سه سطح pH اسیدی 5/5 خنثی 7 و بازی 8/5 مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های این پژوهش نشان داد که اثر نسبت های مختلف نانو آهن صفر ظرفیتی به کلات آهن و محلول غذایی بر عملکرد، شاخص SPAD و سطح برگ در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بوده است تاثیر pH بر سطح برگ در سطح احتمال 5 درصد معنادار بوده است اثر متقابل نسبت های مختلف نانو به کلات و pH محلول غذایی بر شاخص SPAD و سطح برگ در سطح احتمال 5 درصد و عملکرد در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بوده است. یافته های این پژوهش نشان میدهد افزایش نانو آهن صفر ظرفیتی تا نسبت 25:75 به لحاظ عملکرد در هر سه سطح pH و به لحاظ سطح برگ و شاخص SPAD در pH=8/5 وضعیت بهتری را نسبت به شاهد نشان داده است و در بقیه موارد اختلاف معنی داری با شاهد نداشت. ولی با افزایش غلظت نانو آهن کاهش معنی داری در هر یک از صفات مورد مطالعه رخ داده است. بنابراین توصیه می شود که به جای واحد غلظتی mg/L از غلظت های μg/L نانو آهن صفر ظرفیتی به منظور بهبود ویژگی های رشدی گیاهان استفاده شود.

کلیدواژه ها:

فلوتینگ ، کلات آهن ، کلم بروکلی ، نانو آهن صفر ظرفیتی

نویسندگان

ادریس شعبانی

کاندیدای دکتری علوم باغبانی، دانشگاه تبریز.

صاحبعلی بلندنظر

دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشگاه تبریز.

سید جلال طباطبایی

استاد گروه علوم باغبانی، دانشگاه شاهد.

همت الله پیردشتی

دانشیار گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.