سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: NAHJCONF01_029
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 248
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 25 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مولفه های حقوق شهروندی در عهدنامه مالک اشتر و تاثیر آن بر نظم اجتماعی
چکیده مقاله:
از ابعاد حایز اهمیت نهج البلاغه، بعد اجتماعی آن است. حقوق شهروندی به عنوان یکی از مباحث مطرح در اداره جامعه، می-تواند بر نظم اجتماعی تاثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی مولفه های حقوق شهروندی در عهدنامه مالک اشتر و تاثیر مولفه های یافت شده بر نظم اجتماعی است. لذا در این پژوهش فرمایشات امیرالمومنین در عهدنامه مالک اشتر که مرتبط با حقوق شهروندی است، در چند گروه دسته بندی و توضیح مختصری نیز در مورد چگونگی ارتباط آن ها با نظم اجتماعی، ارایه گردیده است. این پژوهش مطالعه کتابخانه ای است که با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است. یافته های پژوهش شامل شش مولفه اصلی است که هر یک شامل زیرمولفه هایی نیز می شوند. شش مولفه اصلی اخلاق فردی تاثیر گذار بر نظم، نحوه برخورد زمامدار با مردم و تاثیرات آن در نظم جامعه، نحوه اداره و مدیریت برای برقراری نظم در جامعه، ویژگی های خواص و عوام و تاثیرات آنان در نظم جامعه، گزینش افراد و تاثیر آن برنظم اجتماعی، و نحوه برخورد با زیردستان و تاثیر آن بر نظم جامعه در عهدنامه مالک اشتر مورد اشاره قرار گرفته که می تواند بر حقوق شهروندی، و در نتیجه نظم اجتماعی تاثیرگذار باشد. در نتیجه فرمان حضرت به مالک اشتر سرشار از دستورات و نکات حایز اهمیت در خصوص حقوق شهروندان جامعه است که به صورت مستقیم تاثیرگذار بر نظم جامعه هستند. دقت در این دستورات اهمیت نقش زمامداران را در مدیریت جامعه بیش از پیش نمایانگر می سازد.
کلیدواژه ها:
مولفه هاي حقوق شهروندي، عهدنامه مالك اشتر، نظم اجتماعي، نهج البلاغه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/700938/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:امین ناجی، محمدهادی و میردامادی، سیدمحمد و حجازی، سیده محترم،1396،بررسی مولفه های حقوق شهروندی در عهدنامه مالک اشتر و تاثیر آن بر نظم اجتماعی،کنفرانس سراسری علمی، تخصصی نهج البلاغه با رویکرد فرهنگی،اردبیل،،،https://civilica.com/doc/700938
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، امین ناجی، محمدهادی؛ سیدمحمد میردامادی و سیده محترم حجازی)
برای بار دوم به بعد: (1396، امین ناجی؛ میردامادی و حجازی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- شناخت حکومت ها از منظر عدالت اجتماعی در دیدگاه حضرت علی (ع) و نهج البلاغه
- طبقه بندی و تحلیل مولفه های هویت اسلامی در خطبه ها و نامه های نهج البلاغه
- شیوه های تربیتی آسیب زا در خانواده از دیدگاه نهج البلاغه
- جایگاه اعتدال و نقش آن در تکامل انسان از منظر امام على علیه السلام در نهج البلاغه
- شناسایی و اولویت بندی راهکارهای تقویت انضباط اجتماعی در کارکنان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- مفهوم نفس وجایگاه آن ازدیدگاه ابن سینا
- ماهیت و وجود در فلسفه ابن سینا
- بررسی سامانه شاد بر یادگیری دانش آموزان مقطع ابتذایی شهرستان سردشت / بخش وزینه
- بررسی چالش های حقوقی نظام بانکی ایران و تاثیر آن بر مطالبات غیرجاری بانکها (مطالعه موردی بانک سپه)
- تاثری خداشناسی در اشعار مولانا
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.