سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: MATNPAGOOHI04_099
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 269
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 28 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله سکوت زنان در قابوسنامه و سیاستنامه با نظر به دیدگاه آلتوسر و ماشری
چکیده مقاله:
در متون کلاسیک از جمله قابوسنامه و سیاستنامه شاهد سکوت زنان و به حاشیه رفتن آن ها هستیم این سکوت به دلیل فرهنگ مردسالارانه ای است که در غالب دوره های تاریخی بر جامعه ایرانی حاکم بوده است.مقاله پیش رو تلاش دارد تا با استفاده از نظریات آلتوسر و ماشری نشان دهد،چرا شاهد سکوت و نادیده انگاشتن زنان در متون قابوسنامه و سیاستنامه هستیم،از نظر آلتوسر ایدیولوژی مجموعه ای از ارزش هایی است که طبقه حاکم آن را به وجود می آورد و طبقه فرودست )اکثریت مردم(باید آن را در دستور کار خود قرار دهند از منظر آلتوسر ،همه نهادهای فرهنگی و حکومتی از قبیل )کلیسا،حزب،رسانه و...(تحت عنوان ))دستگاه ایدیولوژیک دولت ((به گونه ای نامریی و نامستقیم ایدیولوژی ما را شکل می دهند.از نظر پیر ماشری نیز ایدیولوژی با ناخودآگاه ما سروکار دارد و بی آنکه به فکری که می کنیم آگاه باشیم در متن حضور می یابد،در مقابل نویسنده و منتقد ادبی باید همچون یک روانکاو عمل نمایند و به آنچه به ناخودآگاه متن رانده شده و سرکوب گردیده توجه کند. از نظر ماشری برای آگاهی از معرفتی که در متن نهفته است باید عدم حضور یا سکوت را در نظر داشت.عنصرالمعالی و خواجه نظام الملکدر قابوسنامه و سیاستنامه چندان در مورد زنان سخن نمی گویند و بیشتر مواقع در مورد زنان سکوت می کنند و زمانی هم که در مورد زنان سخن می گویند بیشتر از منظردیگری )از زبان مردسالارانه( راجع به آنان بحث می کنند و به نقل ازآلتوسر بیشتر به بازتولید گفتمان مردسالارانه می انجامد.سخنان اندک عنصر المعالی و خواجه نظام الملک در مورد زنان در قابوسنامه در دو باب بیست و سوم ))اندر آیین زن خواستن(( و در باب و بیست و هفتم )) در حق فرزند و حق شناختن(( و در سیاستنامه نیز فصل چهل و دوم آن با عنوان ))اندر معنی اهل ستر و نگاه داشتن مرتبت زیردستان(( اختصاص یافته است.
کلیدواژه ها:
قابوسنامه،سياست نامه،سكوت،زنان،ايديولوژي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/700374/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بهاری سقالکساری، سیدارسلان و تسلیمی، علی،1396،سکوت زنان در قابوسنامه و سیاستنامه با نظر به دیدگاه آلتوسر و ماشری،چهارمین همایش ملی متن پژوهی ادبی نگاهی تازه به متون تاریخی،تهران،،،https://civilica.com/doc/700374
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، بهاری سقالکساری، سیدارسلان؛ علی تسلیمی)
برای بار دوم به بعد: (1396، بهاری سقالکساری؛ تسلیمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اعتبارسنجی تذکره های دوره ی قاجار
- بررسی قصه های بازنویسی شده از منابع کهن در قصه های گلستان و ملستان و مقایسه با مآخذ
- مقایسه دو نرم افزار HEC-RAS 4.1 و MIKE 11 در شبیه سازی جریان غیردائمی سیلاب در رودخانه گرگانرود
- بررسی همبستگی روند خشکسالی درچندین شهر کناره شمالی خلیج فارس با استفاده از چندنمایه خشکسالی هواشناسی
- پیوند ادبیات و جامعه شناسی از دیدگاه لوسین گلدمن
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ویژگی های برجسته ی سبکی در موسیقی غزلیات قاسم انوار
- بررسی تاثیر فرای ندهای واجی بر وام واژه های انگلیسی در فارسی : براساس ترجمه ی رمان بادبادک باز اثرخالد حسینی
- خشونت زبانی و نارسایی آن در تعیین هویت و جنسیت سوژه
- درون مایه های هویت ملی در «فارسی بخوانیم»
- ولی و خرق عادت (کرامت) در کشف المحجوب هجویری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.