کاربرد GIS در امکان سنجی رویشگاه بالقوه گونه های تاغ در منطقه سیستان
محل انتشار: سومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,673
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE03_290
تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1387
چکیده مقاله:
جهت تعیین رویشگاه بالقوه گونه های گیاهی انجام مطالعاتی در زمینه نیاز های اکولوژیکی گونه ها و خصوصیات محیطی منطقه مورد مطالعه ضروری است. در این تحقیق رویشگاه بالقوه دو گونه زرد تاغ (Haloxylon pesicum) و سیاه تاغ (Haloxylon aphyllum) در منطقه سیستان با استفاده از تکنیک سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) تعیین شد. بدین منظور اقدام به نمونه برداری از رویشگاههای گونه های مذکور جهت تعیین نیاز های اکولوژیک آنها گردید. همچنین نقشه های موضوعی منطقه تهیه و به منظور ایجاد لایه های اطلاعاتی مورد نیاز رقومی شدند. پساز تهیه لایه های اطلاعاتی مربوط به خصوصیات اکولوژیکی منطقه مورد مطالعه و تعیین نیازهای اکولوژیکی گونه
ها، نسبت به بررسی نقاط مختلف منطقه و مقایسه آن با نیازهای اکولوژیک گونه ها اقدام شد. در نهایت با تلفیق لایه های اطلاعاتی مختلف برای هر کدام از گونه ها با یکدیگر مشخص گردید که 3/18% از منطقه مورد مطالعه برای رویش گونه زرد تاغ و 3/53% منطقه برای رویش سیاه تاغ مناسب است. ارزیابی دقت مدل برابر 93/3% به دست آمد.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :