تأثیر تلقیح گیاه گوجهفرنگی با اینوکلومهای قارچهای میکوریز آربوسکولار در شرایط کمبود عناصر فلزی بر حجم ریشه و ماده خشک اندام هوایی در کشت هیدروپونیک
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,203
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSDEM02_326
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1387
چکیده مقاله:
با توجه به اهمیت روزافزون آب در کره زمین میتوان جهت افزایش راندمان مصرف آب از کشت هیدروپونیک استفاده کرد. از طرف دیگر گزارشهای زیادی مبنی بر مفید بودن همزیستی میکوریزی برای گیاهان کشت شده در محیطهای خاکی وجود دارد ولی اثرهای این همزیستی در محیطهای کشت هیدروپونیک و آیروپونیک مورد توجه قرار نگرفته است و نیاز به بررسیهای زیادی در این زمینه میباشد. در آزمایش اخیر تأثیر همزیستی دوگونه قارچ میکوریز (گلوموس اتونیکاتوم و گلوموس اینترارادیسز) با محلول غذایی راریسون در سه سطح کامل، نصف و صف از عناصر ریزمغذی منگنز، روی، مس و آهن بر حجم ریشه و ماده خشک اندام هوایی گیاه گوجهفرنگی در بستر پرلیت مورد مطالعه قرار گرفت. در هیچ یک از ترکیبات تیماری همزیستی میکوریزی مشاهده نشد. استفاده از سطوح مختلف محلول غذایی در تیمارهای قارچی گلوموس اتونیکاتوم و گلوموس اینترارادیسز، از نظر حجم ریشه و ماده خشک اندام هوایی تفاوت معنیداری ایجاد نکرد ولی در تیمار شاهد تفاوتهایی بین سطوح مختلف محلول غذایی از نظر این صفت وجود داشت و بهترین تیمار شاهد از نظر ماده خشک و حجم ریشه تولیدی تیماری بود که از محلول غذایی با نصف عناصر فلزی استفاده شده بود. همچنین در هر سطح محلول غذایی تفاوت معنیداری بین تیمارهای قارچی وجود نداشت.
نویسندگان
ابراهیم شیرمحمدی
کارشناس ارشد رشته بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک، گروه خاکشناسی، دانشگاه ت
ناصرعلی اصغرزاد
دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
کمال شهبازی
محقق
پرویز شریفی
محقق
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :