سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: KAUHEM01_724
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,003
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 19 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی عنصرمادی جرایم رایانه ای و صلاحیت دادگاه های رسیدگی به آن در حقوق جزای ایران
چکیده مقاله:
پیشرفت بشر و بهره گیری از فناوری نوین اطلاعات اگرچه حلال بسیاری از مشکلات انسان معاصر شده است، لکن فناوری های جدید به صورت مشخص در رایانه واینترنت ظرف و محلی برای ارتکاب برخی جرایم گشته است. این پژوهش درصدد آن است که با بررسی همه جانبه موضوع به تحلیل عنصر مادی جرایم رایانه ای و صلاحیت رسیدگی دادگاه های آن و مهمترین ویهگی عنصر مادی جرایم رایانه ای بپردازد. لذا هدف اصلی مقاله پاسخ گویی ب سوالات فوق بوده است. روش مورد استفاده کیفی مبتنی بر رویکرد توصیفی- تحلیلی بوده که بر اساس مطالعات کتابخانه ای، اینترنتی، سایر منابع تحقیقات مرتبط با آن گردآوری شده است. فرضیات پژوهش نیز این است که یکسان بودن رکن مادی جراییم رایانه ای از جهت نحوه ارتکاب جرم (ورود، تغییر، محو، متوقفسازی، دستکاری در اطلاعات و برنامه ها و داده ها ی رایانه ای) از مهمترین ویژگی جرایم موصوف می باشد. با نظر به عدم حضور فیزیکی مجرم در محل جرم و وقوع عملیات اجرایی در کسری از ثانیه پس از قصد مرتکب به انجام جرم در جرایم رایانه ای و عدم آن در جرایم کلاسیک یعنی (زمان و مکان ارتکاب جرم) مهمترینوجه تمایز در این زمینه می باشد. هرچند تمایل بین المللی در به کارگیری دکترین (حضور درهرجا) می باشد. ولی با توجه به بین المللی بودن اغلب جرایم رایانه ای مبنا قرار دادن صلاحیت جهانی موجه به نظر می رسد. جرایم رایانه ای، ماهیتی غیرفیزیکی و ناملموس داشته و تفاوت اصلی آن با جرایم سنتی در رکن مادی آن است. فقدان قوانین مدون ونیز عدم وجود ضمانت اجرای مناسب، عدم تناسب مجازات این جرایم از علل شیوه و تکرار جرایم رایانه ای می باشد و حقوق ایران در زمینه جرایم رایانه ای گرچه تلاش های مفیدی داشته، ولی همچنان نیاز به کار و پژوهش در زمینه ابعاد مختلف آن دارد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا KAUHEM01_724 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/659382/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قاسمی، ولی و هادی، دادیار،1396،بررسی عنصرمادی جرایم رایانه ای و صلاحیت دادگاه های رسیدگی به آن در حقوق جزای ایران،کنفرانس ملی پژوهش های نوین در مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی،کازرون،https://civilica.com/doc/659382
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، قاسمی، ولی؛ دادیار هادی)
برای بار دوم به بعد: (1396، قاسمی؛ هادی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- ارائه الگوریتم خوشه بندی جدید بر اساس LEACH مبتنی بر تعویض سرخوشه برای شبکه های حسگر بی سیم
- صلاحیت مراجع کیفری در رسیدگی به جرایم رایانه ای
- اثر انتی اکسیدانی عصاره متانولی سیر بر ویژگیهای شیمیایی روغن سویا
- الگوریتم های مکان یابی در شبکههای حسگر بی سیم زیرآب
- بررسی اعمال صلاحیت دادگاه ها در رسدگی به جرایم فضای مجازی در حقوق موضوعه ایران و اسناد بین المللی
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- جهانی شدن رسانه
- بررسی تاثیر عدم تقارن اطلاعات و اهرم مالی بر تصمیمات سرمایه گذاری
- بررسی تاثیر قابلیت های فناوری اطلاعات در بهبود عملکرد سازمانی با نقش میانجی چابکی سازمانی(مورد مطالعه: مرکز بهداشت شهرستان همدان)
- تاثیر کیفیت، قیمت، سلامت و تنوع محصولات خانگی بر رضایت مشتریان و قصد خرید مجدد آنها
- رابطه بین مدیریت دانش و مهارت های ارتباطی با خودکارامدی مدیران مدارس ابتدایی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی نحوه مدیریت کارکنان جدیدالاستخدام شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «لایحه اصلاح و دائمی نمودن قانون مدیریت خدمات کشوری» (۶ . فصل چهارم ساختار سازمانی)
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح احتساب سنوات خدمت بازنشستگان نیروهای مسلح»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تبدیل وضعیت شاغلان دستگاه های دولتی دارنده گواهینامه قبولی شرکت در آزمون ادواری از سال ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۹۶»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح تعطیلی روز پنجشنبه کلیه مراکز اداری و آموزشی و قضائی در کلیه استان ها و شهرستان ها همانند تهران»
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.