سال انتشار: 1395
محل انتشار: دومین همایش ملی تببین حقوق شهروندی
کد COI مقاله: LAWCC02_015
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 516
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی شهروندان از دیدگاه امام علی (ع)
چکیده مقاله:
امروزه مفهوم شهروند و حقوق شهروندی از مفاهیم اساسی علوم انسانی- اجتماعی به شمار میآید. این مفهوم در یک قرن اخیر توجه بسیاری از صاحبنظران این علوم را به خود جلب نموده است. در این مطالعه، با توجه به مولفههای اساسی شهروندی، دیدگاه امام علی علیه السلام در ارتباط با هر یک از مولفههای حقوق شهروندی شامل حق حیات، حق کرامت، آزادی، امنیت، مساوات و برابری، حقوق متقابل مردم و حکومت، گزینش مذهب، نقد و نظارت، عدالت طلبی، مشارکت مردم و احترام به اقوام و فرهنگ بومی مردم بررسی و ارایه گردیده است.در مجموع، با توجه به مباحث و ملاحظات این مطالعه درمییابیم که امام علی علیهالسلام با توجه به بینش عمیق و گسترده الهی خود و با توجه به نگرش قرآن به انسان به عنوان خلیفه خداوند در زمین، بالاترین کرامت را نسبت به انسان قایل گردیده و برای تبلور و فعلیت یافتن انسان و رشد و تکامل وی بر حقوق اساسی وی چون آزادی، امنیت، برابری و مساوات و مانند آنها تاکید نموده است. علاوه بر آن، آن امام همام بر رابطه متقابل مردم با حکومت به عنوان مولفههای اساسی و کلیدی شهروندی اشاره نموده و مردم را ولی نعمت حکومت دانسته و ضمن تاکید بر حقوق متقابل مردم و حکومت، بر حق مشارکت و نقد و نظارت مردم بر کار حکومت تاکید نموده است.
کلیدواژه ها:
شهروند، حقوق شهروندي، امنيت، عدالت، مساوات، مشاركت
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/647076/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نیازی، محسن و شفایی مقدم، الهام،1395،بررسی حقوق مدنی، سیاسی و اجتماعی شهروندان از دیدگاه امام علی (ع)،دومین همایش ملی تببین حقوق شهروندی،ارومیه،،،https://civilica.com/doc/647076
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، نیازی، محسن؛ الهام شفایی مقدم)
برای بار دوم به بعد: (1395، نیازی؛ شفایی مقدم)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- حق آزادی بیان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- جایگاه امنیت در حکومت مطلوب دینی با تکیه بر برنامه 53 نهج البلاغه
- معیارهای هیدرولیکی و سازه ای طراحی سدهای انفجاری در رودخانه های کوهستانی
- مطالعه تطبیقی حقوق شهروندی در نهج البلاغه و حقوق شهروندی مدرن
- مالیات از دیدگاه اسلام با رویکردی بر نهج البلاغه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی اصل تاخر حادث و آثار آن در حقوق موضوعه و مطالعات فقهی
- بررسی نظریه برچسب زنی از دیدگاه اسلام
- تاثیر گذاری جنسیت در مجازات مجرم در فقه و حقوق ایران
- بررسی حقوق تجارت الکترونیک
- بررسی مشروعیت تنزیل در اسناد تجاری و مبانی فقهی و حقوقی آن
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.