سال انتشار: 1395
محل انتشار: دوفصلنامه فلسفه و کلام، دوره: 48، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_IPT-48-1_005
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 91
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نسبت اختیار و تعینگرایی علی در نگاه فیلسوفان تحلیلی
چکیده مقاله:
آیا اختیار و تعینگرایی علی با هم سازگارند این پرسش مهمترین پرسشی است که امروزه درکانون مباحث مربوط به اختیار خودنمایی میکند. این پرسش به این دلیل رخ مینماید که تعین گرایی علی ما را با دوراهی چالشبرانگیزی مواجه میکند که انتخاب هر یک از راههای آن، ما را به انکار اختیار سوق میدهد: (1 (تعینگرایی علی یا صادق است یا صادق نیست؛ (2 (اگر تعین گرایی علی صادق باشد، اختیار نداریم، زیرا تمام کارهای ما (از جمله اراده) نتیجه تخلفناپذیر علت های سابق خواهد بود؛ (3 (اگر تعینگرایی علی صادق نباشد، اختیار نداریم، زیرا همه رویدادها اتفاقی خواهند بودو در نتیجه نمیتوان آنها را به فاعلی نسبت داد؛ (4 (بنابراین اختیار نداریم. در پاسخ به این ذوحدین، یا باید نشان داد دستکم یکی از گزارههای (2 (و (3 (اشتباه است و یا منکر اختیار شد. نوشتار حاضر نگاهی به مباحث فیلسوفان تحلیلی معاصر درباره این پرسش انداخته و دیدگاههای آنان را دستهبندی وبه اجمال معرفی کرده است و در پایان، با ذکر نکاتی، به مقایسه دیدگاه های فیلسوفان غربی با دیدگاههای متفکران اسلامی و بررسی تفاوتها و شباهتهای آنها پرداخته است.
کلیدواژه ها:
اختيار، تعينگرايي علي، سازگار انگاري، ناسازگار انگاري، امكان هاي بديل، مثالهاي نقضي فرانكفورتي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/644168/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مروارید، جعفر و موحدی، روح الله،1395،نسبت اختیار و تعینگرایی علی در نگاه فیلسوفان تحلیلی،،،،،https://civilica.com/doc/644168
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، مروارید، جعفر؛ روح الله موحدی)
برای بار دوم به بعد: (1395، مروارید؛ موحدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- نقد علامه طباطبایی بر جمع میان عرفان، برهان و قرآن در اندیشه ملاصدر
- اهمیت منطق در واقع نمایی علم نزد علامه طباطبایی
- رابطه دیدگاه های فلسفی علامه طباطبایی با قرآن
- مبادی کلامی اعتبار علم از منظر اصولیین و علامه طباطبایی
- ارتباط عدل الهی و حجیت قطع (با رویکردی بر اندیشه علامه طباطبایی در حاشیه کفایة الاصول)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.