بررسی کیفی آب رودخانه کارون در بازه بندقیر اهواز با استفاده از شاخص WQI ونرم افزار GIS
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بحران آب
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,481
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICWC01_205
تاریخ نمایه سازی: 27 آذر 1387
چکیده مقاله:
رودخانهها به عنوان یکی از منابع اساسی تأمین آب برای مصارف گوناگون کشاورزی شرب و صنعت مطرح میباشد حفظ کیفیت این منابع با توجه به خشکسالی های اخیر و توسعه شهری و روستایی وظایف مهم در حیطه محیط زیست میباشدرودخانه کارون پرآب ترین وطولانی ترین رودخانه کشور است که به علت وجود مراکز متعدد صنعتی وزمینهای کشاورزی و شهرهای بزرگ در حاشیه آن موقعیتی استراتژیک در منطقه غرب و جنوب غربی ایران داشته و پایش بهینه کیفیت آب آن یک ضرورت ملی است. در این بین شاخص WQI شاخصی مناسب میباشد که وضعیت کیفیت آب را به صورت کمی ارائه می دهد ویک شاخص عمومی وکاربردی در بیان کیفیت آب رودخانه می باشد. همچنین ارائه تصویر صحیح از وضعیت کیفی آبهای سطحی توسط نرم افزارGIS باعث میگردد تا هرگونه تصمیم گیری مدیریتی که اثرات زیست محیطی آن بطور مستقیم یا غیرمستقیم متوجه آبهای سطحی کشور باشد با اگاهی بیشتری اتخاذ گردد. این تحقیق با هدف بررسی کیفی رودخانه کارون در محدوده بندقیر تا اهواز با استفاده از نرم افزار WQINSF- انجام پذیرفته است. دراین تحقیق 10 فاکتور اکسیژن محلول، اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی، فسفات، نیترات، کدورت، کل جامدات محلول، دما، PH، کلیفرم مدفوعی و EC در 5 ایستگاه مورد سنجش قرار گرفته اند. نتایج حاصله بر اساس شاخص کیفیت آب NSF در طول 12 ماه نمونه برداری نشان می دهد ایستگاه زرگان با میانگین شاخص91/58و ایستگاه شطیط با میانگین شاخص 41/60 به ترتیب بعنوان بدترین و بهترین شرایط کیفی معرفی می کند که دامنه تغییرات شاخص در ایستگاه های مورد نظر بین 54 تا64 در نوسان است.
طبق بررسی انجام شده نتایج بررسی کیفی نشان می دهد در تمام ایستگاهها عدد شاخص بین 54 تا64 در نوسان است که مشخص می کند، کیفیت آب در محدوده متوسط قرار دارد که منابع آبی متوسط تنوع کمتری از موجودات آبزی را داشته و اغلب سبب رشد جلبک ها می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :