سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: GHADIRCONF01_259
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 189
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله چیستی عقل از دیدگاه امام علی علیه السلام
چکیده مقاله:
فراوانی دیدگاه ها پیرامون مفهوم و ماهیت عقل و گستردگی بیانات حضرت علی علیه السلام در این مقوله، زمینه ساز جستجوی حاضر است. ضمن ارایه دیدگاه اندیشمندان پیرامون معنای لغوی و اصطلاحی عقل، بیانات امیرمومنان علیه السلام در این زمینه پیگرفته شده است. بررسی پیشینه ی این واژه، نشان از محوریت مفهوم نگهداشتن و بستن در معنای آن دارد؛ در موارد کاربرد واژه مزبور در متون مرتبط، به دو محور جوهر مستقل بالذات و قوه ای در وجود انسان برخورد می کنیم که در ترکیب ها و عبارات گوناگون و بر پایه ی مناسبات و سیاق های مختلف از آن قابل استفاده است. در آموزهای امیرمومنان علیه السلام عقل و مشتقاتش در معنای دژ و پناه گاه و بند زدن و نگاه داشتن بکار رفته است؛ که برخی کاربری ها، به معنای لغوی آن محدود میباشد. کاربرد اصطلاحی عقل، در دو عرصه ی هستی شناختی و معرفت شناختی است؛ از این زاویه، عقل، غریزه و خصلتی وجودی با منشایی الهی بوده که ویژگی هایی نه گانه و کارکردهای شناختی، اصلاحی و اکمالی و... را می توان برای آن برشمرد، که از بهم تنیدن آنها، منظومه ی کاملی از نظام گفتمانی امیرمومنان علیه السلام پیرامون عقل به دست می آید.
کلیدواژه ها:
عقل علي عليه السلام ، آموزه ها، ويژگي ها، كاركردها
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/643721/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:موحدی محب، عبدالله و حاجیلویی محب، محمد مهدی،1395،چیستی عقل از دیدگاه امام علی علیه السلام ،اولین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی فرهنگی و پژوهش دینی،رشت،،،https://civilica.com/doc/643721
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، موحدی محب، عبدالله؛ محمد مهدی حاجیلویی محب)
برای بار دوم به بعد: (1395، موحدی محب؛ حاجیلویی محب)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی مفهوم نفس از نظر قرآن کریم و دانشمندان اسلامی
- اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر میزان نگرانی و نشخوار ذهنی افراد مبتلا به اختلال وسواسی
- رابطه سبک های هویت با هوش معنوی نوجوانان
- بررسی رابطه ی سرسختی روانشناختی و شایستگی ادراک شده با رفتار کمک طلبی در نوجوانان
- پیش بینی اشتیاق به تحصیل براساس تفکر انتقادی دانشجویان دانشگاه کردستان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- عبرت آموزی از زندگی پرچم داران بصیرت وخواص بی بصیرت در تاریخ اسلام
- عوامل و موانع بصیرت
- بررسی تطبیقی دانشگاه های افسری معروف دنیا
- راه های برون رفت از فتنه در جامعه اسلامی از نگاه امیرالمؤمنین علی (ع) (با تأکید بر وقایع پس از انتخابات دهم)
- اخلاق پاسداری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.