سال انتشار: 1395
کد COI مقاله: ICSDA03_187
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 358
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله پهنه بندی شدت خشکسالی در حوضه رودخانه جراحی-زهره
چکیده مقاله:
از چهل بلای طبیعی که در کشورهای جهان وجود دارد، 31 مورد آن در ایران اتفاق افتاده است که خشکسالی به دلیل گستردگی و تبعات کوتاه مدت و بلند مدت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، از مهمترین آنها محسوب می شود. خشکسالی بر خلاف سایر بلایا به آرامی آغاز شده، پیشروی نموده و موجب نابودی منابع می شود. خشکسالی را در یک دوره زمانی با هوای نامعمول خشک که به حد کافی با فقدان آب به علت عدم تعادل هیدرولوژیک روبروست تعریف می کنند. در خشکسالی چهار ویژگی عمده مورد مطالعه قرار می گیرد که عبارتند از: شدت، مدت، فراوانی و گستره خشکسالی . در این پژوهش هدف پهنه بندی شدت خشکسالی در دوره های زمانی 3 و 6و 9و 12 و 18 و 24 و 48 ماهه در حوضه جراحی زهره است که در جنوب غربی کشور واقع شده است. به این منظور ابتدا ایستگاه های مورد مطالعه در حوضه گردآوری گردید. از شاخص بارش استاندارد شده بارش SPI بعنوان شاخص منتخب جهت پایش خشکسالی در ایستگاه های واقع در داخل حوضه با طول دوره آماری مشترک در تمامی ایستگاه ها استفاده گردید. باتوجه به نتایجی که در ایستگاه های مورد مطالعه حاصل شد، پهنه های متفاوتی بر اساس مقیاس های زمانی مختلف در سطح حوضه مشاهده می شود، به گونه ای که شدیدترین خشکسالی ها در بخش های غربی حوضه دیده می شود و هرچه به سمت شرق حوضه حرکت کنیم از میزان خشکسالی ها کاسته می شود که میزان خشکسالی خفیفی را نشان می دهد. بنابراین می توان گفت که شاخص SPI از نظر زمانی و مکانی در دوره های مختلف توانایی پهنه بندی خشکسالی را در سطح حوضه جراحی زهره داراست.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICSDA03_187 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/640019/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حلبیان، امیرحسین و دایمی، منصوره،1395،پهنه بندی شدت خشکسالی در حوضه رودخانه جراحی-زهره،سومین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار، راهکارها و چالش ها با محوریت کشاورزی ، منابع طبیعی ، محیط زیست و گردشگری،تبریز،https://civilica.com/doc/640019
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1395، حلبیان، امیرحسین؛ منصوره دایمی)
برای بار دوم به بعد: (1395، حلبیان؛ دایمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی آلودگی های تالاب شادگان با شاخص آرایش پرندگان
- عمق سنجی از نواحی کم عمق ساحلی با استفاده از داده های لندست 8 (ناحیه ساحل جنوب شرقی دریای خزر)
- تاثیر تغییرات کاربری اراضی در گسترش گرد و غبار و خشک شدن تالاب شادگان
- بررسی تنوع زیستی گیاهان تالاب بین المللی شادگان با عملیات صحرایی از سالهای 1384 تا 1394
- بررسی نرم افزار InVEST به عنوان ابزاری برای ارزیابی کیفیت زیستگاه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی هیبریدهای جدید مونوژرم چغندرقند در شرایط تنش خشکی
- شناسایی فاکتورهای رونویسی موثر در پاسخ به بیمارگرهای قارچی گندم با استفاده از فراواکاوی داده های ریزآرایه
- تنوع ژنتیکی در ژنوتیپ های یولاف زراعی .Avena satvina L در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ایجاد کلکسیون هسته ژرم پلاسم جو (Hordeum vulgare) بومی ایران در بانک ژن گیاهی ملی ایران
- ارزیابی تنوع صفات زراعی در نمونه های ژنتیکی بومی نخود تیپ دسی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.